Μήνυμα Τζανακόπουλου προς Τουρκία: Οι εντάσεις και η όξυνση δεν εξυπηρετούν κανέναν

Μήνυμα Τζανακόπουλου προς Τουρκία: Οι εντάσεις και η όξυνση δεν εξυπηρετούν κανέναν

Μήνυμα σε αυστηρό τόνο προς την Τουρκία, στέλνει ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Διαβεβαιώνοντας ότι οι ενέργειες της Αθήνας, για τους δύο Έλληνες, είχαν ως γνώμονα την ασφάλεια των δύο αξιωματικών, ζητά από την Τουρκία να κατανοήσει ότι οι εντάσεις και η όξυνση δεν εξυπηρετούν κανέναν. Ταυτοχρόνως, ο υπουργός Επικρατείας δεν αρνείται το σχολιασμό στο ότι το περιστατικό μπορεί και να εντάσσεται σε μια γενικότερη στρατηγική έντασης της άλλης πλευράς, ενώ χαρακτηρίζει «πολλαπλώς προβληματική» την πρόταση για ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους.

Εκφράζοντας την ελπίδα της κυβέρνησης ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν οι εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα και η εδαφική ακεραιότητα της χώρας διασφαλίζονται με αποφασιστικότητα, νηφαλιότητα και ψυχραιμία. “Δεν διασφαλίζονται με κραυγές και εθνικιστικές κορώνες” σημειώνει χαρακτηριστικά και μέμφεται τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Μητσοτάκη και τα μέσα ενημέρωσης που τον στηρίζουν, γιατί «αντί να διατηρήσουν υπεύθυνη εθνική στάση, χορεύουν στο χορό των ακροδεξιών της ΝΔ αλλά και των εθνικιστικών κύκλων που υπάρχουν στην Τουρκία». Στον αντίποδα, επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η αποφασιστική αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα, τόσο σε διμερές επίπεδο, στη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κατά την πρόσφατη συνάντηση Κορυφής.

Επικρίνοντας την Άγκυρα για την τακτική της να κρατά πολλά μέτωπα ανοικτά, ο υπουργός Επικρατείας διαμηνύει ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί κανενός είδους προκλήσεις από αυτή την ανεύθυνη και κοντόφθαλμη στάση της Τουρκίας. Η χώρα μας, δεν είναι στα λόγια αλλά στην πράξη ο πυλώνας σταθερότητας σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή».

Στον τομέα της οικονομικής πολιτικής παραθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία-δείκτες που συνηγορούν στην ασφαλή και οριστική έξοδο της χώρας από την περίοδο των μνημονίων και της ασφυκτικής επιτήρησης, τον ερχόμενο Αύγουστο. Και για την «επόμενη μέρα», αναφέρει στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ/ΜΠΕ: «Θα διαχειριστούμε με τη δέουσα σοβαρότητα και τις απαραίτητες κοινωνικές ιεραρχήσεις, την ελευθερία κινήσεων που θα ανακτήσουμε μετά το τέλος του ελληνικού προγράμματος».

Σε ένα θέμα των τελευταίων ημερών τέλος, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σημειώνει με αυστηρότητα ότι «η εξάρθρωση των νεοναζιστικών συμμοριών αποτελεί ένα ισχυρό πλήγμα της δημοκρατικής και ευνομούμενης πολιτείας απέναντι σε χιτλερικούς δολοφόνους», σημειώνοντας παράλληλα ότι «ο κ. Μητσοτάκης που συνεχίζει να συνδέει την τρομοκρατία με την Αριστερά, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσει κάποια στιγμή».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter