Μηνύματα ύφεσης από τη συνεχόμενη πτώση της βιομηχανικής παραγωγής

Τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώνει η ΕΛΣΤΑΤ μάλλον θα πρέπει όχι απλά να προβληματίσουν τα υπουργείο Οικονομικών και Ανάπτυξης αλλά θα πρέπει να αφήνουν τους αρμόδιους υπουργούς τους άγρυπνους τα βράδια με όσα είχαν προεκλογικά υποσχεθεί για να κερδίσουν τις ψήφους των πολιτών.

Την Τρίτη λοιπόν σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), πτώση 1,2% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο, σε ετήσια βάση, έναντι της ανοδικά αναθεωρημένης μείωσης 4,2% του Δεκεμβρίου, .

Για τέταρτο συνεχόμενο μήνα όπως φαίνεται από τον πίνακα η βιομηχανική παραγωγή δεν φαίνεται να κινείται με θετικό πρόσημο, κάτι που δείχνει ότι η οικονομία δεν μπήκε θετικά το 2020.

Επίσης και η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος έκανε βουτιά 15,2% αλλά και του νερού μειώθηκε επίσης.

Αντίθετα η μεταποίηση είδε την παραγωγή της να αυξάνεται 3,9%, σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2019, ενώ και ο δείκτης ορυχείων-λατομείων ενισχύθηκε 27,2%.

Η πορεία (μεταβολή σε ετήσια βάση) της βιομηχανικής παραγωγής τους τελευταίους μήνες

                     Ιαν. Δεκ. Νοεμ. Οκτ. Σεπτ.

Βιομηχανική  -1,2 -4,2  -9,6     -0,9  +1,8

παραγωγή

Μεταποίηση    +3,9 +0,3 -4,9    +2,8 +4,5

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.