Μηνύσεις στο νοσοκομείο Βόλου για υποστελέχωση και επισφαλή λειτουργία

Μηνύσεις στο νοσοκομείο Βόλου για υποστελέχωση και επισφαλή λειτουργία

Μέρα με τη μέρα όλο και αποκαλύπτεται η ανεπάρκεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην διαχείριση του κορονοϊού και ειδικότερα στην θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας εν όψει και του δύσκολου χειμώνα. 

Μπορεί ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης να έχει κάνει λόγο για 6.200 προσλήψεις αλλά μάλλον η πραγματικότητα είναι διαφορετική στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Σύμφωνα με ΜΜΕ και ιστοσελίδες του Βόλου ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας έδωσε τελεσίγραφο στη διοίκηση του Νοσοκομείου και ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει προσφυγή στη δικαιοσύνη για την επισφαλή λειτουργία του ιδρύματος, από την υποστελέχωση σε γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και μηχανήματα. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα υπήρξε συνάντηση του Ιατρικού Συλλόγου με τον διοικητή του νοσοκομείου και το επιστημονικό συμβούλιο, όπου και ζητήθηκαν εξηγήσεις για ποιον λόγο δεν προμηθεύτηκε το Νοσοκομείο του Βόλου – παρότι υπήρξε απόλυτη προετοιμασία ακόμα και σε χώρους – τον μοριακό αναλυτή για τις εξετάσεις δειγμάτων κορονοϊού. Από την πλευρά του ο διοικητής φέρεται να απάντησε ότι υπήρξε απόρριψη από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ για λόγους που δεν έχουν εξηγηθεί. Μάλιστα όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου εδώ και ένα χρόνο έχει γίνει προκήρυξη για 14 γιατρούς και δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη. 

Κατά τα άλλα στην κυβέρνηση ανοίγουν σαμπάνιες και υποστηρίζουν ότι έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας. Μάλλον όμως η πραγματικότητα απέχει πολύ από αυτά που υποστηρίζουν. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter