Μήνυση για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα»

Μήνυση για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα»

Δικηγόρος ζητά την ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τα αδικήματα της υποκίνησης σε ρατσιστική βία και της πρόκλησης σε τέλεση αξιόποινων πράξεων για το πρωτοσέλιδο με τίτλους:

“Ψηφίστηκε ο νόμος έκτρωμα από 148 ανώμαλους”

“ΒΟΥΛΗ – ΤΡΑΒΕΣΤΙ»

«ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ «ΑΔΕΛΦΗ».

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο δικηγόρος Άγης Τατσης, στη μήνυση που υπέβαλλε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελόκηπων, «το συγκεκριμένο δημοσίευμα, πέραν των απίστευτα προσβλητικών και ρατσιστικών χαρακτηρισμών προς τους Έλληνες και Ελληνίδες βουλευτές, που υπερψήφισαν το νομοσχέδιο για τη δήλωση μεταβολής φύλου, προτρέπει ευθέως, με τον τίτλο «ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ «ΑΔΕΛΦΗ», στη διάπραξη εγκλημάτων εις βάρος των ομοφυλοφίλων».

Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει αυτεπάγγελτη εισαγγελική παρέμβαση, αν και η εφημερίδα που φιλοξενούσε τα άρθρα του έμπιστου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μακάριου Λαζαρίδη, στο σημερινό πρωτοσέλιδό της, ξεπερνάει κάθε όριο. Εδώ δεν μιλάμε για “άλλη άποψη”.

Με τη φράση “ξύλο στην κάθε αδελφή” παρακινεί σε πράξεις βίας, γεγονός που αποτελεί αδίκημα και με βάση τον νόμο 927/1979 προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη!

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και το «Παρατηρητήριο για τον ρατσιστικό και φασιστικό λόγο στα ΜΜΕ»

Το Παρατηρητήριο για τον ρατσιστικό και φασιστικό λόγο στα ΜΜΕ καταδικάζει απερίφραστα το σημερινό ακραίο ρατσιστικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελεύθερη Ώρα”, σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου.

Το Παρατηρητήριο ζητάει να ασκηθεί δίωξη εναντίον της εφημερίδας Ελεύθερη Ώρα για παράβαση του νόμου 4285/2014 (αντιρατσιστικός νόμος) δεδομένου ότι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας προτρέπει σε πράξεις βίας εναντίον όλης της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.

Επιπλέον, καλείται το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ να εξετάσει το συγκεκριμένο δημοσίευμα και να πράξει τα δέοντα.

Οι συντονιστές του Παρατηρητηρίου Χάρης Σαββίδης Ελευθερία Κουμάντου

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter