Μήνυση κατά του Βατικανού κατέθεσε ένας Αμερικανός θύμα βιασμού από ιερέα

Μήνυση κατά του Βατικανού κατέθεσε ένας Αμερικανός θύμα βιασμού από ιερέα

Ένας 52χρονος Αμερικανός, που έπεσε θύμα βιασμού από έναν ιερέα όταν ήταν έφηβος, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι κατέθεσε μήνυση εναντίον του Βατικανού προκειμένου να το αναγκάσει να αποκαλύψει τα ονόματα όλων όσοι κατηγορούνται για σεξουαλικά εγκλήματα εναντίον ανηλίκων.

«Αναζητώ απλώς την αλήθεια, δεν πρόκειται για τίποτα άλλο», δήλωσε ο Μανουέλ Βέγκα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που οργανώθηκε από τους δικηγόρους του στο Λος Άντζελες όπου κατέθεσε τη μήνυση σε ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Η καθολική εκκλησία είναι αντιμέτωπη εδώ και μήνες με τις αποκαλύψεις σκανδάλων σεξουαλικής κακοποίησης σε όλο τον κόσμο, εγκλήματα τα οποία συχνά συγκαλύπτονταν, κυρίως στην Αυστραλία, τη Χιλή και τις ΗΠΑ.

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι μας έκαναν οι ιερείς. Και η καθολική εκκλησία έμεινε αδρανής. Αυτή η αδράνεια συνεχίζει να κάνει κακό στα παιδιά», τόνισε ο Βέγκα, ο οποίος κακοποιούνταν επί πέντε χρόνια από τον ιερέα Φιντένσιο Σίλβα- Φλόρες, ο οποίος ήταν τότε επικεφαλής της ενορίας του Όξναρντ στη Καλιφόρνια, όταν συμμετείχε στην εκκλησιαστική χορωδία.

Ο Βέγκα είναι μεταξύ των περίπου 500 θυμάτων σεξουαλικών επιθέσεων και βιασμών από ιερείς που κατέληξαν το 2007 σε συμφωνία με την αρχιεπισκοπή του Λος Άντζελες, τη μεγαλύτερη των ΗΠΑ, βάσει της οποίας έλαβαν συνολικά 660 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να μην προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Το 2013 η αρχιεπισκοπή έδωσε στη δημοσιότητα έναν κατάλογο με περισσότερα από 120 μέλη του ιερατείου εναντίον των οποίων είχαν γίνει καταγγελίες. Ανάμεσά τους ήταν και ο Σίλβα- Φλόρες, τον οποίο κατηγόρησαν τουλάχιστον 28 ανήλικοι, σύμφωνα με τους δικηγόρους του Βέγκα.

Οι ανώτεροί του όμως επέτρεψαν στον Σίλβα- Φλόρες να επιστρέψει στο Μεξικό, από όπου κατάγεται, αμέσως μόλις έγιναν οι πρώτες καταγγελίες εναντίον του. Αυτή τη στιγμή δεν είναι γνωστό που βρίσκεται ο ιερέας, αν εξακολουθεί να είναι στο σχήμα ή αν έρχεται σε επαφή με παιδιά.

Η μήνυση του Βέγκα έχει στόχο να αναγκάσει το Βατικανό να αποκαλύψει την ταυτότητα όλων των ιερέων που κατηγορούνται για σεξουαλικά εγκλήματα εναντίον παιδιών, ανεξαρτήτως της χώρας όπου ζουν, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Τζεφ Άντερσον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter