Μήνυση σε βάρος Τόσκα-Κοντονή από τη ΛΑΕ για τα χημικά μέσα στο Ειρηνοδικείο

Μήνυση σε βάρος Τόσκα-Κοντονή από τη ΛΑΕ για τα χημικά μέσα στο Ειρηνοδικείο

Μήνυση σε βάρος των υπουργών Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, καθώς και κατά του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, κατέθεσαν εκπρόσωποι της Λαϊκής Ενότητας με αφορμή τη χρήση χημικών από τα ΜΑΤ μέσα στον κλειστό χώρο του Ειρηνοδικείου Αθηνών. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΛΑΕ, «ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε μαζί με τον Δημήτρη Στρατούλη και τον Θανάση Μπαρτζώκα, κατέθεσαν μήνυση σε βάρος των κκ. Τόσκα και Κοντονή, σε βάρος του Αρχηγού της ΕΛΑΣ και κατά παντός άλλου υπευθύνου για την δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ με ρίψη δακρυγόνων σε κατάμεστο κλειστό χώρο όπου υπήρχαν εκατοντάδες διαδηλωτές. Η ρίψη χημικών ουσιών σε ένα τέτοιο χώρο ισοδυναμεί με δολοφονική ενέργεια και είναι ευτύχημα ότι δεν θρηνήσαμε θύματα και είχαμε μόνο τραυματίες και λιποθυμίες. Μήνυση επίσης κατετέθει στους ίδιους υπεύθυνους για το γεγονός ότι ισχυρίζονται πως έγιναν πλειστηριασμοί στο Ειρηνοδικείο Αθηνών την στιγμή που τα ΜΑΤ δεν επέτρεπαν σε κανέναν πολίτη να καταθέσει προσφορά ούτε φυσικά να παρακολουθήσει την διαδικασία σε μια αίθουσα η οποία ήταν κατάμεστη από άνδρες των ΜΑΤ.»

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη όσοι υποστηρίζουν ότι στο Ειρηνοδικείο την Τετάρτη έγιναν πλειστηριασμοί «είναι πολιτικοί απατεώνες και επωμίζονται βαρύτατες ποινικές ευθύνες για πλαστογράφηση διαδικασιών, υφαρπαγή ιδιωτικής περιουσίας και παραπλάνηση. Πολύ περισσότερο, που κατά κωμικό τρόπο, οι ίδιες οι τράπεζες οικειοποιήθηκαν τα ακίνητα τα οποία οι ίδιες εκπλειστηρίαζαν.»

«Στην χώρα έχει επιβληθεί μια χούντα πλειστηριασμών», ανέφερε ο επικεφαλής της ΛΑΕ, «η οποία καταργεί κάθε έννοια νομιμότητας και δημοκρατίας. Ένας νέος πρωταγωνιστής έχει εισβάλει στην πολιτικοκοινωνική ζωή, το κίνημα κατά των πλειστηριασμών και το πολιτικό μέτωπο που το στηρίζει. Αυτός ο πρωταγωνιστής αναδεικνύει το πραγματικό δίλημμα στην πολιτική ζωή απέναντι στην συναινετική διεφθαρμένη και αυταρχική μνημονιακή τάξη πραγμάτων στη χώρα.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter