Μήνυση στην Airbnb από ένοικο που δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από τον σπιτονοικοκύρη

Μήνυση στην Airbnb από ένοικο που δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από τον σπιτονοικοκύρη

Μήνυση κατά της Airbnb κατέθεσε ένοικος που, όπως καταγγέλλει, δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού στο οποίο διέμενε. 

Η ένοικος κατηγορεί την Airbnb ότι δεν έλεγξε σωστά το προφίλ του ενοίκου, πριν του επιτρέψει να δημιουργήσει λογαριασμό στην πλατφόρμα της εταιρείας.

Η μήνυση φέρνει ξανά στο προσκήνιο τη συζήτηση για τις ευθύνες της διαχειρίστριας εταιρείας της πλατφόρμας στις περιπτώσεις που οι ιδιοκτήτες των σπιτιών παραβιάζουν τους νόμους ή εμπλέκονται σε εγκληματικές δραστηριότητες.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η ενάγουσα κατηγορεί την Airbnb για αμέλεια καθώς της επέτρεψε να κάνει κράτηση στο σπίτι του Carlos Del Olmo, που στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για ενδοοικογενειακή βία.

«Δεν θέλω κάτι τέτοιο να συμβεί σε άλλη γυναίκα», δήλωσε στον Guardian η 51χρονη γυναίκα από το Νέο Μεξικό. «Ήταν φρικτό και νομίζω ότι ο καθένας πρέπει να προειδοποιηθεί, ότι κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε να συμβεί στη κόρη του, τη γυναίκα ή την αδελφή του».

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού αρνήθηκε ότι προέβη σε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη, ενώ εκπρόσωπος της Airbnb δήλωσε ότι είχε διεξαχθεί έλεγχος για το παρελθόν του ιδιοκτήτη, όμως καθώς, αν και είχε κατηγορηθεί, δεν είχε καταδικαστεί, του επετράπη να διατηρεί λογαριασμό στην Airbnb, αποκλείστηκε ωστόσο μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας.

Η 51χρονη γυναίκα μετακόμισε στο Λος Άντζελες τον Ιούλιο του 2016 και σκόπευε να μείνει στο σπίτι που είχε κλείσει μέσω της Airbnb για έναν μήνα, μέχρι να βρει σπίτι να νοικιάσει. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που, σύμφωνα με την καταγγελία της, της επιτέθηκε, είχε εξαιρετικές κριτικές στην πλατφόρμα της Airbnb και φιλοξενούσε συχνά επισκέπτες. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter