Μηνυτήρια αναφορά του Documento κατά του πρακτορείου διανομής Τύπου «Άργος»

Μηνυτήρια αναφορά του Documento κατά του πρακτορείου διανομής Τύπου «Άργος»

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε το Documento κατά του Άργους για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος. Την ερευνά η Εισαγγελία Διαφθοράς.

Όπως καταγγέλλει η «DOCUMENTO MEDIA» το ΆΡΓΟΣ αλλά και το προηγούμενο πρακτορείο Τύπου “ΕΥΡΩΠΗ” παρακρατούν σε βάρος του δημοσίου τις ασφαλιστικές εισφορές από το τίμημα των πωλήσεων εφημερίδων και περιοδικών, που όμως έχουν καταργηθεί με νόμο από το 2017.

Ερευνάται μάλιστα αν τα εν λόγω πρακτορεία απέδιδαν, σύμφωνα με τον νόμο που ίσχυε πριν το 2017, τα παρακρατηθέντα κάθε φορά χρηματικά ποσά, που συνιστούσαν τις ασφαλιστικές εισφορές, προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η ΑΝΑΦΟΡΑ 

Μηνυτήρια αναφορά του Documento κατά του Άργους.

Ζητά να διερευνηθεί η διάπραξη κακουργηματικής υπεξάιρεσης σε βάρος της «DOCUMENTO MEDIA»,από τους υπευθύνους του πρακτορείου Τύπου του Ευάγγελου Μαρινάκη.

Εγκλήματος, η τέλεση του οποίου ενδέχεται -όπως τονίζεται στην αναφορά- να έχει τελεστεί τόσο από το ΑΡΓΟΣ όσο και από την ΕΥΡΩΠΗ (που πλέον δεν υφίσταται στο χώρο της διανομής Τύπου) ακόμα και σε βάρος του δημοσίου από παρακράτηση ασφαλιστικών εισφορών από το τίμημα των πωλήσεων εφημερίδων και περιοδικών.

Επισημαίνεται ότι όταν το εν λόγω αδίκημα διαπράττεται σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου επισείει την ποινή της ισοβίου καθείρξεως.

Η «DOCUMENTO MEDIA» με την αναφορά της ζητά ακόμα να διερευνηθεί και η διάπραξη της παραβίασης του νόμου περί προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού (νόθευση του ελεύθερου ανταγωνισμού).

Στην αναφορά επισυνάπτονται έγγραφα, στοιχεία και αναπτύσσεται και μια σειρά από συμπεριφορές των υπευθύνων του ΑΡΓΟΥΣ που «συνιστούν -όπως καταδεικνύεται- μια μεθοδευμένη κατάσταση σε βάρος μας».

Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε προσωπικά από τον πληρεξούσιο δικηγόρο της «DOCUMENTO MEDIA», Ιωάννη Απατσίδη στην Εισαγγελέα Καταπολέμησης Εγκλημάτων Διαφθοράς ενώ κοινοποιήθηκε και στις υπόλοιπες αρμόδιες αρχές (Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Υπουργό Ανάπτυξης).

Ειδικότερα σύμφωνα με την εξώδικη δήλωση διαμαρτυρία του Documento προς την «ΑΡΓΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΥΣΕΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ», η οποία ενέχει και θέση μηνυτήριας αναφοράς και ως τέτοια υποβλήθηκε και στις αρμόδιες αρχές, η εταιρεία ΑΡΓΟΣ που έχει το μονοπώλιο στην διανομή Τύπου στην χώρα μας: «παρακράτησε παρανόμως, μετά την 31.05.2017 μέχρι και σήμερα, τις ασφαλιστικές εισφορές από το τίμημα πωλήσεων, που εισέπραξε για την εφημερίδα μας καθώς σύμφωνα με το ισχύον από 1.1.2017 νομικό πλαίσιο, έχουν πλέον καταργηθεί με νόμο όλες οι παρακρατούμενες εισφορές (οιασδήποτε μορφής και αιτιολογίας) επί του τιμήματος πωλήσεως των εφημερίδων και των περιοδικών εντύπων».

«Το χρηματικό ποσόν, σημειώνεται στην μηνυτήρια αναφορά- το οποίο παρανόμως και υπαιτίως έχετε παρακρατήσει, αφενός κατά παράβαση των μεταξύ μας συμβατικών υποχρεώσεων, αφετέρου τελώντας το αδίκημα της κακουργηματικής υπεξαίρεσης αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, άνω των 30.000 ευρώ, από εντολοδόχο, κατ’εξακολούθηση, κατ’επάγγελμα και κατά συνήθεια, ανέρχεται στο ύψος των 59.969,34 ευρώ».

Βαρύνουσα όμως σημασία για την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς που έχει λάβει γνώση της αναφοράς είναι και το σημείο στο οποίο ζητείται να ελεγχθεί εάν το αδίκημα της υπεξαίρεσης έχει διαπραχθεί και σε βάρος του δημοσίου τόσο από το Άργος όσο και από το πρακτορείο «Ευρώπη» .

Κι αυτό καθώς, όπως τονίζεται στην μηνυτήρια αναφορά θα πρέπει να ελεγχθεί «αν προ της 1ης -01-2017 (οπότε άλλαξε ο νόμος) απέδιδαν σύμφωνα με τον νόμο που ίσχυε μέχρι τότε, τα παρακρατηθέντα κάθε φορά χρηματικά ποσά, που συνιστούσαν τις ασφαλιστικές εισφορές, στα ως άνω ασφαλιστικά ταμεία. Σε περίπτωση που τα ποσά αυτά, ενώ είχαν εισπραχθεί από τα ως άνω πρακτορεία, δεν έχουν αποδοθεί, και δη εμπροθέσμως, στα ασφαλιστικά ταμεία, είναι πρόδηλο ότι έχει τελεστεί το αδίκημα της κακουργηματικής υπεξαίρεσης αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, άνω των 30.000 ευρώ, από εντολοδόχο, κατ’εξακολούθηση, κατ’επάγγελμα και κατά συνήθεια, σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο, ως γνωστόν, επισείει την ποινή της ισοβίου καθείρξεως».

ΕΞΩΔΙΚΟ-ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ

Ακόμα, όπως τονίζεται στο εξώδικο -μηνυτήρια αναφορά «εντελώς προκλητικά, και καταχρώμενοι το μονοπώλιο που διαθέτετε στον χώρο της Διανομής Τύπου στην Ελλάδα, και νοθεύοντας παντελώς ανήθικα τον ανταγωνισμό, αφενός αρνείστε να μας απαντήσετε καθ’οιονδήποτε τρόπο (στις πολλές έγγραφες οχλήσεις του Documento) , αφετέρου συνεχίζετε να παρακρατάτε τα χρηματικά ποσά, τα οποία βαίνουν πολλαπλασιαζόμενα… καταχρώμενοι πάντοτε το μονοπώλιό σας στον χώρο Διανομής Τύπου στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη κατάσταση που περιγράφεται στις διάφορες επιστολές μας, αλλά και σε διάφορα δημοσιεύματά μας, και η οποία σας έχει επισημανθεί πολλάκις προφορικώς και γραπτώς, έχει ως αποτέλεσμα τη νόθευση του ανταγωνισμού, και πιθανότατα υποδηλώνει την τέλεση πολύ σοβαρών αδικημάτων, τα οποία θα κληθεί να διερευνήσει αυτεπαγγέλτως η Επιτροπή Ανταγωνισμού και ο αρμόδιος Εισαγγελέας».

ΚΑΙ ΓΙΑ «ΕΥΡΩΠΗ»

«Τόσο το πρακτορείο Σας, όσο και το πρακτορείο «Ευρώπη», αγνοούμε εάν κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα της 1ης -01-2017 απέδιδε, σύμφωνα με τον νόμο, τα παρακρατηθέντα κάθε φορά χρηματικά ποσά, που συνιστούσαν τις ασφαλιστικές εισφορές, στα ως άνω ασφαλιστικά ταμεία.

Σε περίπτωση που τα ποσά αυτά, ενώ είχαν εισπραχθεί από τα ως άνω πρακτορεία, δεν έχουν αποδοθεί, και δη εμπροθέσμως, στα ασφαλιστικά ταμεία, είναι πρόδηλο ότι έχει τελεστεί το αδίκημα της κακουργηματικής υπεξαίρεσης αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, άνω των 30.000 ευρώ, από εντολοδόχο, κατ’εξακολούθηση, κατ’επάγγελμα και κατά συνήθεια, σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο, ως γνωστόν, επισείει την ποινή της ισοβίου καθείρξεως». Καθώς «η παρά το νόμο παρακράτηση ασφαλιστικών εισφορών, αφού οι εισφορές αυτές, ως μη απαιτητές, δεν αποδίδονται στον οικείο ασφαλιστικό οργανισμό, συνιστά, πέραν από συμβατική παράβαση, και παράνομη ιδιοποίηση, ήτοι το ποινικό αδίκημα της κακουργηματικής υπεξαίρεσης από εντολοδόχο, κατά την έννοια της διατάξεως του άρθρου 375 ΠΚ, το οποίο, μάλιστα, εφόσον διαπράττεται κατ’εξακολούθηση, πολλώ δε μάλλον, λαμβάνει χώρα και σε άλλες συνεργασίες σας με άλλα έντυπα, τελείται κατ’επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Επειδή, η παρά το νόμο παρακράτηση ασφαλιστικών εισφορών, τόσο από το δικό σας πρακτορείο, όσο και παλαιότερα από το πρακτορείο «Ευρώπη», οι οποίες δεν αποδίδονται στους οικείους ασφαλιστικούς οργανισμούς, πριν την 01-01-2017,υποστασιοποιεί το αδίκημα της κακουργηματικής υπεξαίρεσης σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, το οποίο επισείει, ως γνωστόν, την ποινή της ισόβιας κάθειρξης».

Κι επειδή, ακόμη, «η νόθευση του ανταγωνισμού και η κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης απαγορεύεται εκ του Νόμου, και τιμωρείται ποινικά και διοικητικά με πολύ σοβαρές κυρώσεις, το Documento “με την ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός ” διαμαρτύρεται με το εξώδικο προς το ΑΡΓΟΣ “για την παράνομη, αντισυμβατική, και ποινικώς επίμεμπτη συμπεριφορά σας” και καλεί τους υπευθύνους, όπως, εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών από την παραλαβή της παρούσας:

α) μας αποστείλετε την λογιστική μας καρτέλα με τις λογιστικές σας εγγραφές από 31-05-2017 έως και σήμερα,

β) μας παράσχετε λογοδοσία αναφορικά με το ακριβές ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που έχετε παρακρατήσει σε ό,τι μας αφορά,

γ) μας παράσχετε λογοδοσία αναφορικά με το εάν τις μέχρι σήμερα παρακρατηθείσες ασφαλιστικές εισφορές τις έχετε αποδώσει στα ασφαλιστικά ταμεία,

δ) μας παράσχετε λογοδοσία αναφορικά με το εάν η παρακράτηση των ασφαλιστικών εισφορών εκ μέρους σας, από 01-01-2017 έως και σήμερα, λαμβάνει χώρα και κατά την συνεργασία σας και με άλλες εφημερίδες και περιοδικά,

ε) μας παράσχετε λογοδοσία αναφορικά με το εάν, σε ό,τι αφορά συνεργασία σας με άλλες εφημερίδες και περιοδικά, τους έχετε τυχόν αποδώσει τα οφειλόμενα ως άνω ποσά κατόπιν διαμαρτυριών και διεκδικήσεών τους,

στ) μας παράσχετε λογοδοσία αναφορικά με το εάν τις παρακρατηθείσες ασφαλιστικές εισφορές, για το χρονικό διάστημα πριν την 01-01-2017, σε ό,τι αφορά άλλες εφημερίδες και έντυπα, τις έχετε αποδώσει στα ασφαλιστικά ταμεία,

ζ) μας επιστρέψετε όλα τα ποσά που παρανόμως παρακρατήσατε μέχρι σήμερα, για ασφαλιστικές εισφορές από το τίμημα της εφημερίδας μας, που πωλήθηκε, εντόκως από την ημέρα που έκαστο των ποσών αυτών έπρεπε να μας αποδοθεί κατά την αντίστοιχη εκκαθάριση, τουλάχιστον δε το συνολικό ποσό των πενήντα εννέα χιλιάδων ευρώ εννιακοσίων εξήντα εννέα ευρώ και τριάντα τεσσάρων ευρώ (59.969,34), τοκοφόρα, ως άνω.

η) μας απαντήσετε αναλυτικά σε όλες τις κατά καιρούς επιστολές και e-mail της Εταιρείας μας και του νομικού μας συμβούλου, ως άνω, προς τον Γενικό Διευθυντή, κ. Ν. Πετράτο, και προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Κ. Λαζαρίδη, αλλά και σε όλους τους υπευθύνους της εταιρείας σας, προκειμένου οι απαντήσεις σας να τεθούν υπ’όψιν των αρμοδίων Αρχών, ήτοι των αρμόδιων Υπουργείων, της Επιτροπής Ανταγωνισμού, της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, αλλά και της Εισαγγελίας Καταπολέμησης Εγκλημάτων Διαφθοράς.

θ) μας αποζημιώσετε για την τεράστια ηθική βλάβη που έχουμε υποστεί από την τέλεση σε βάρος μας αδικοπραξίας,

ι) ανακαλέσετε ρητά τις από 05-11-2018 και 09-11-2018 εξώδικες δηλώσεις σας προς την εταιρεία μας, και

ια) απέχετε στο μέλλον από οιαδήποτε παράνομη πράξη ή παράλειψη σε βάρος της εταιρείας μας.

Η «DOCUMENTO MEDIA», ζητά ακόμα:

-Από τον αρμόδιο καθ’ύλην και κατά τόπον Εισαγγελέα, όπως:

1. Διερευνήσει επισταμένα την τέλεση του αδικήματος της κακουργηματικής υπεξαίρεσης ποσών ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, άνω των 30.000 ευρώ, από εντολοδόχο, κατ’εξακολούθηση, κατ’επάγγελμα και κατά συνήθεια, τόσο σε ό,τι αφορά στην εταιρεία μας, όσο και σε ό,τι τυχόν αφορά άλλες εφημερίδες και περιοδικά.

2. Διερευνήσει επισταμένα την τέλεση του αδικήματος της κακουργηματικής υπεξαίρεσης ποσών ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, άνω των 30.000 ευρώ, από εντολοδόχο, κατ’εξακολούθηση, κατ’επάγγελμα και κατά συνήθεια, σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, τόσο σε ό,τι αφορά στο Πρακτορείο Διανομής «ΑΡΓΟΣ», όσο και σε ό,τι αφορά στο πρακτορείο διανομής «ΕΥΡΩΠΗ».

3. Διερευνήσει επισταμένα εάν με τις ως άνω πράξεις και παραλείψεις τελούνται και άλλα ποινικά αδικήματα, κατ’ορθότερο τυχόν νομικό χαρακτηρισμό (προστασία ελεύθερου ανταγωνισμού, κ.λπ.).

-Από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, όπως αφού διερευνήσει εις βάθος τα καταγγελλόμενα, και διενεργήσει αυτεπάγγελτη έρευνα, επιβάλει τις δέουσες κυρώσεις.

-Από τους αρμόδιους Υπουργούς,, όπως αφού διερευνήσουν εις βάθος τα καταγγελλόμενα, και διενεργήσουν αυτεπάγγελτη έρευνα, επιβάλουν τις δέουσες κυρώσεις.

ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΑΣΑΦΕΙΑ

Όπως τονίζεται στο εξώδικο-μηνυτήρια αναφορά της «DOCUMENTO MEDIA» για την συμπεριφορά του ΆΡΓΟΥΣ:

*Σας έχουμε οχλήσει επανειλημμένως, τόσο προφορικώς, όσο και γραπτώς, ζητώντας να μας αποδώσετε άμεσα τα παρανόμως παρακρατηθέντα ποσά εκ των πωλήσεών μας. Παρά ταύτα, εσείς, επικαλούμενοι προσχηματικά, αρχικώς δήθεν ασάφεια ως προς τα οριζόμενα από τον ν. 4387/2016, και δήθεν προβλήματα μηχανογράφησης, και στη συνέχεια κωφεύοντας εντελώς και εμπαίζοντάς μας, παραβλέποντας εσκεμμένως τα όσα ρητά ορίζονται στην ανωτέρω ερμηνευτική του νόμου υπ αριθ. Φ. 80000/οικ. 7789/343/2017 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αρνείστε να μας αποδώσετε τα εν λόγω ποσά, και συνεχίζετε να παρακρατάτε παρανόμως τις ασφαλιστικές εισφορές, χωρίς να γνωρίζουμε, μάλιστα, εάν τις έχετε αποδώσει στα ασφαλιστικά ταμεία.

Πρέπει, δε, να επισημανθεί, ότι τόσο το πρακτορείο Σας, όσο και το πρακτορείο «Ευρώπη», αγνοούμε εάν κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα της 1ης -01-2017 απέδιδε, σύμφωνα με τον νόμο, τα παρακρατηθέντα κάθε φορά χρηματικά ποσά, που συνιστούσαν τις ασφαλιστικές εισφορές, στα ως άνω ασφαλιστικά ταμεία. Σε περίπτωση που τα ποσά αυτά, ενώ είχαν εισπραχθεί από τα ως άνω πρακτορεία, δεν έχουν αποδοθεί, και δη εμπροθέσμως, στα ασφαλιστικά ταμεία, είναι πρόδηλο ότι έχει τελεστεί το αδίκημα της κακουργηματικής υπεξαίρεσης αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, άνω των 30.000 ευρώ, από εντολοδόχο, κατ’εξακολούθηση, κατ’επάγγελμα και κατά συνήθεια, σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο, ως γνωστόν, επισείει την ποινή της ισοβίου καθείρξεως.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, έχουμε εγγράφως διαμαρτυρηθεί στην εταιρεία σας, και συγκεκριμένα στα e-mail npetra@argoscom.gr και info@argoscom.gr, αιτούμενοι την καταβολή των παρακρατηθέντων παρανόμως ως άνω χρηματικών ποσών, τουλάχιστον με τα από 02-03-2018 και 06-11-2018 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) του νομικού συμβούλου της εταιρείας μας, κ. Ιωάννη Δ. Απατσίδη, καθώς και με το από 31-07-2018 μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) του Διευθυντή Λειτουργίας της εταιρείας μας, κ. Δημήτριου Νεοφώτιστου.

Παρόλα αυτά, εσείς εντελώς προκλητικά, και καταχρώμενοι το μονοπώλιο που διαθέτετε στον χώρο της Διανομής Τύπου στην Ελλάδα, και νοθεύοντας παντελώς ανήθικα τον ανταγωνισμό, αφενός αρνείστε να μας απαντήσετε καθ’οιονδήποτε τρόπο, αφετέρου συνεχίζετε να παρακρατάτε τα ως άνω χρηματικά ποσά, τα οποία βαίνουν πολλαπλασιαζόμενα, πέραν του ότι είναι και τοκοφόρα από τότε που έπρεπε, έκαστο εξ αυτών, να αποδοθούν.

Στο πλαίσιο, δε, της συνεργασίας μας, έχουν παρατηρηθεί και άλλα πολύ σοβαρά προβλήματα, που πλέον αντιλαμβανόμαστε ότι συνιστούν μία μεθοδευμένη κατάσταση σε βάρος μας, τα οποία έχουν αποτυπωθεί σε διάφορες επιστολές της Εταιρείας μας, προς τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας σας, κ. Ν. Πετράτο, και προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Κ. Λαζαρίδη, και όχι μόνον, οι περισσότερες των οποίων παρέμειναν προκλητικά αναπάντητες, ενώ σε άλλες εξ αυτών απαντάτε παντελώς αναληθώς, παρελκυστικά και με υπεκφυγές, καταχρώμενοι πάντοτε το μονοπώλιό σας στον χώρο Διανομής Τύπου στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη κατάσταση που περιγράφεται στις διάφορες επιστολές μας, αλλά και σε διάφορα δημοσιεύματά μας, και η οποία σας έχει επισημανθεί πολλάκις προφορικώς και γραπτώς, έχει ως αποτέλεσμα τη νόθευση του ανταγωνισμού, και πιθανότατα υποδηλώνει την τέλεση πολύ σοβαρών αδικημάτων, τα οποία θα κληθεί να διερευνήσει αυτεπαγγέλτως η Επιτροπή Ανταγωνισμού και ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter