Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Μήπως δεν ακούτε καλά; - Κάντε εδώ το τεστ!

Είστε από αυτούς που μιλούν πολύ δυνατά επειδή δεν ακούνε καλά; Μπερδεύεστε σε μέρη με πολλή φασαρία; Σας τυχαίνει να σας λένε κάτι αλλά να καταλαβαίνετε κάτι άλλο;

Ίσως να ανήκετε στην κατηγορία αυτών που πάσχουν από κρυφή απώλεια ακοής, η οποία δεν εντοπίζεται με τα γνωστά «παραδοσιακά» τεστ και ένα ακοόγραμμα δεν θα δείξει καμία «ύποπτη» ένδειξη.

Το παρακάτω τεστ όμως, το οποίο φτιάχτηκε για το Assosciated Press από το Κέντρο Ανάπτυξης του Παιδιού Μέιλμαν στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, ενδέχεται να σας βοηθήσει αν υποφέρετε από κρυφή απώλεια ακοής, αν δηλαδή δεν ακούτε καθαρά όταν βρίσκεστε σε θορυβώδες περιβάλλον.

Το τεστ θυμίζει λίγο τα οφθαλμολογικά τεστ, με τον εκφωνητή να αρχίζει από τα «εύκολα», δηλαδή να μιλά χωρίς θορύβους από πίσω και να δυσκολεύει σιγά σιγά.

Αν αρχίσετε να δυσκολεύεστε από το δεύτερο με τρίτο στάδιο, ενδέχεται να πάσχετε από κρυφή απώλεια ακοής και καλό θα είναι να το ψάξετε περισσότερο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.