Μητροπολίτης Σύρου: Χαιρόταν για την εκλογή της ΝΔ, αλλά δεν υπολόγιζε το ΣτΕ

Μητροπολίτης Σύρου: Χαιρόταν για την εκλογή της ΝΔ, αλλά δεν υπολόγιζε το ΣτΕ

Μπορεί ο Μητροπολίτης Σύρου, Δωρόθεος να μην έκρυβε τη χαρά του για τη νίκη της ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές τον περασμένο Ιούλιο και να επιχείρησε να συνδέσει το εκλογικό αποτέλεσμα με την επαναφορά της κρατικής εποπτείας στο Πανελλήνιο Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας της Τήνου, ωστόσο το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) δεν τον δικαίωσε.

Οι αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας 1753-1756/2019 αποφάσεις της (Ε 1745, 2848, 3037/2018 και Ε 346/2019), δικαίωσαν πλήρως το νόμο ν. 4521/2018 με τον οποίο το Ίδρυμα επανήλθε υπό κρατική εποπτεία όπως ίσχυε επί 200 χρόνια, με εξαίρεση την περίοδο της Χούντας και την τροπολογία Λοβέρδου το 2014. Πρόκειται για τέσσερις αποφάσεις οι οποίες αφήνουν έκθετη όχι μόνο την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου για το νομοθέτημά τους αλλά και το μητροπολίτη Σύρου για τη στάση του στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο ίδιος άλλωστε δεν έκρυβε τη χαρά του όπως είχε αποκαλύψει το documentonews.gr, δύο μέρες μετά τις εκλογές στις 9 Ιουλίου 2019 όταν έστειλε επιστολή στο βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Συρμαλένιο. Σε αυτήν ο Μητροπολίτης Σύρου χαρακτήριζε ως «μάθημα» το εκλογικό αποτέλεσμα και το συνέδεσε με την κυβερνητική στάση στο θέμα του ΠΙΕΤ.

Το αποτέλεσμα ήταν να του απαντήσει ο Ν. Συρμαλένιος επισημαίνοντας ότι στην επιστολή του μητροπολίτη «διαφαίνεται κατά πρώτον σαφής διάθεση νουθεσίας και κατά δεύτερον ένα αίσθημα προσωπικής σας δικαίωσης, το οποίο υποτίθεται ότι εξάγεται από το εκλογικό αποτέλεσμα», αναφέρει μεταξύ άλλων ότι κάτι τέτοιο υπερβαίνει «σαφέστατα το ρόλο σας ως ανώτατου θρησκευτικού λειτουργού της περιοχής μας».

Σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις του ΣτΕ δικαιώνουν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες και τη στάση τους στο συγκεκριμένο ζήτημα και αφήνουν έκθετο το μητροπολίτη Σύρου για τη στάση του στο ΠΙΕΤ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter