Μητσοτάκηδες – Mr Siemens γειτονάκια και στην Κηφισιά

Μητσοτάκηδες – Mr Siemens γειτονάκια και στην Κηφισιά

Γείτονες στην Τήνο, γείτονες και στην Κηφισιά. Οι_x000D_
σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και_x000D_
της συζύγου του Μαρέβας Γκραμπόφσκι με τη Siemens_x000D_
και ειδικότερα με τον Mr Siemens_x000D_
στην Ελλάδα φαίνεται ότι δεν σταματούν στο πανέμορφο κυκλαδίτικο νησί. 

Ούτε βέβαια στα «δωράκια» με τα τηλεφωνικά κέντρα, τα λάπτοπ, τα κινητά, τα πλυντήρια και τα δωρεάν εισιτήρια. Συνεχίζονται στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς. Και εκεί, όπως και στην Τήνο που αποκάλυψε το περιοδικό Hot Doc και ανέδειξε με εκτενές ρεπορτάζ το Documento, οι δύο οικογένειες μένουν σε όμορα οικόπεδα. Αυτό δεν αποδεικνύει κάτι κακό, αλλά όταν τα γεγονότα επαναλαμβάνονται παύoυν να είναι σύμπτωση. Τα σπίτια του Χριστοφοράκου και της Μαρέβας τα χώριζε μονάχα μια πρασιά, αποκαλύπτοντας αν μη τι άλλο τις τουλάχιστον πολύ καλές σχέσεις τους.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών που δίκασε την αγωγή της Μ. Γκραμπόφσκι εναντίον του Documento απεφάνθη ότι η εφημερίδα κατέγραψε την αλήθεια χρησιμοποιώντας όλα τα αποδεικτικά στοιχεία. Αν και το δικαστήριο έκρινε ως πραγματικό γεγονός τη γειτνίαση της οικογένειας Μητσοτάκη με τον Μιχ. Χριστοφοράκο στην Τήνο, θεώρησε μομφή εναντίον της Μ. Γκραμπόφσκι όσα αποκάλυπτε για τις φιλικές σχέσεις που διατηρούσε με τον Mr Siemens και τον Διονύση Δενδρινό, πρώην μεγαλοστέλεχος του γερμανικού κολοσσού και συνεργάτη του Χριστοφοράκου. Είναι προφανές ότι το δικαστήριο δεν γνώριζε το σύνολο των σχέσεων του ζεύγους Μητσοτάκη με τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου των μαύρων ταμείων της Siemens.

Γείτονες παντού

Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα, η Μ. Γκραμπόφσκι εμφανίζεται να δηλώνει κάτοικος Μαυρομιχάλη 27 στην Κηφισιά. Η εν λόγω διεύθυνση αναγράφεται μεταξύ άλλων και στο ΦΕΚ 939/7.2.2013, στο οποίο η Μ. Γκραμπόφσκι εμφανίζεται ως πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της MG Capital Advisor ΑΕ. Πρόκειται για την εταιρεία στο πρώτο ΔΣ της οποίας εμφανιζόταν ως μέλος ο γνωστός δικηγόρος των offshore και άλλοτε εξ απορρήτων του τέως πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά Σταύρος Παπασταύρος. Ο Μιχ. Χριστοφοράκος διέμενε στην οδό Πεντέλης 32 στην Κηφισιά. Ανάμεσα στο ζεύγος Μητσοτάκη και στον πρωταγωνιστή του σκανδάλου της Siemenes υψωνόταν μονάχα ένας πράσινος φράχτης: μια πρασιά στη μέση των δυο οικοπέδων.

Η οικογένεια Μητσοτάκη και ο Μιχ. Χριστοφοράκος γειτόνευαν και στην Τήνο. Οπως έχουν αποκαλύψει το Hot Doc και το Documento, τον Μάιο του 2002 η Μ. Γκραμπόφσκι αγόρασε έκταση οκτώ στρεμμάτων, όπου αργότερα η οικογένεια Μητσοτάκη έχτισε παραδοσιακό σπίτι. Ομορα οικόπεδα αγόρασαν την ίδια περίοδο ο Δονύσης και η Ελένη Δενδρινού, ενώ, όπως αποκαλύφτηκε έπειτα, πίσω από την εταιρεία Mystras Holding, που είχε στην κατοχή της δέκα στρέμματα στην Τήνο, βρισκόταν ο Μιχ. Χριστοφοράκος.

Τα 350 ραντεβού!

Αν έπρεπε κάποιος να επιλέξει ένα όνομα της πολιτικής σκηνής που έχει συνδεθεί περισσότερο με τη Siemens, δεν θα ήταν άλλο από το «Μητσοτάκης». Ξεκινώντας από τον πατέρα Κωνσταντίνο, τις κόρες Ντόρα, Αλεξάνδρα και Κατερίνα, τον γιο Κυριάκο, τη σύζυγό του Μαρέβα και φτάνοντας μέχρι και τον εγγονό Κώστα Μπακογιάννη, ολόκληρη η οικογένεια εμφανίζεται να διατηρεί στενές σχέσεις εδώ και χρόνια με τον γερμανικό κολοσσό.

Η νέα κατάθεση της Κατερίνας Τσακάλου, γραμματέα του Μιχ. Χριστοφοράκου, τον Νοέμβριο του 2017 έφερε ξανά στο προσκήνιο τα καυτά ημερολόγια που κρατούσε. Επανήλθαν με την πρόσφατη διαβίβαση της δικογραφίας για την ανάθεση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I στη Βουλή. Οπως έχει προκύψει, η οικογένεια Μητσοτάκη διαθέτει το ρεκόρ επαφών με τον Χριστοφοράκο.

Εχουν καταγραφεί περισσότερες από 350 συναντήσεις του Χριστοφοράκου με μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη. Ο Κυριάκος είχε 30 συναντήσεις (90 επαφές στο σύνολο). Τόσες είχε και η Ντόρα Μπακογιάννη. Ο Κων. Μητσοτάκης είχε 23 συναντήσεις (121 επαφές συνολικά), η Μ. Γκραμπόφσκι είχε 30 τηλεφωνικές επαφές. Λιγότερες είχαν η Κατερίνα και η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη (14 και τέσσερις αντίστοιχα).

Τα δωράκια

Ανάμεσα στα δώρα ξεχωρίζει το τηλεφωνικό κέντρο αξίας χιλιάδων ευρώ του Κυρ. Μητσοτάκη, το οποίο αναγκάστηκε να πληρώσει εκ των υστέρων. Αφενός διότι η Siemens δεν δέχτηκε τελικά να το κάνει δώρο, αφετέρου διότι προκλήθηκε τεράστιο σκάνδαλο όταν μαθεύτηκε. Τον Οκτώβριο του 2016 μάλιστα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε έγγραφο από το οποίο αποδεικνύεται ότι ο Μιχ. Χριστοφοράκος είχε ζητήσει από τη Siemens να κάνει δώρο τον εξοπλισμό του Κυρ. Μητσοτάκη. Τιμολόγια της Siemens που εκδόθηκαν εκείνο το διάστημα, αν και έπρεπε να έχουν εξοφληθεί εντός 60 ημερών, πληρώθηκαν πολύ αργότερα, μετά τις εκλογές του 2017, όταν η Δικαιοσύνη ξανάνοιξε την έρευνα για τη Siemens.

Συγκλονιστικά είναι και τα ακόλουθα δωράκια, όπως καταγράφονται στο ημερολόγιο Τσακάλου:

26.3.2001: Γκραμπόφσκι, ευχαριστεί για γραφείο

8.5.2001: Κυριάκος Μητσοτάκης, ευχαριστεί για το τηλέφωνο

3.7.2001: Κυρ. Μητσοτάκης για τηλεφωνικό κέντρο

10.7.2001: Τηλεφώνησε Γκραμπόφσκι στις 14.30 για SL45 (σ.σ. κινητό τηλέφωνο)

10.1.2002: Γκραμπόφσκι λάπτοπ

3.2.2003: PC για Μητσοτάκη

7.6.2004: Τηλέφωνο από Γκραμπόφσκι για εισιτήρια Ολυμπιακών Αγώνων

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει και η σημείωση «CV Μαρέβα» στις 21.2.2002. Τι δουλειά είχε άραγε το βιογραφικό της συζύγου του Κυρ. Μητσοτάκη στις σημειώσεις της ιδιαιτέρας του Μιχ. Χριστοφοράκου;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter