Μητσοτάκης «ακυρώνει» Καραμανλή

Μητσοτάκης «ακυρώνει» Καραμανλή

Έτοιμος να καταγγείλει (σιγά την είδηση…) την κυβέρνηση (και) για το Μακεδονικό είναι ο πρόεδρος της ΝΔ. Αυτή τη φορά μάλιστα σκοπεύει να πασπαλίσει την καταγγελία του και με μερικές εθνικιστικές κορώνες, α λα Σαμαρά. 

Όλα αυτά τα ωραία αναμένεται να λάβουν χώρα σήμερα το απόγευμα στο προεδρικό μέγαρο, κατά τη συνάντηση που ζήτησε και θα έχει με τον Προκόπη Παυλόπουλο. Η απόφαση Μητσοτάκη είναι να μην ψηφίσει η ΝΔ τη συμφωνία για το Μακεδονικό, παρότι αυτή κινείται στις ράγες της συμφωνίας που διαπραγματευόταν ο Κώστας Καραμανλής και η αδερφή του Ντόρα Μπακογιάννη, το 2008 στο Βουκουρέστι. 

Κόντρα λοιπόν για ακόμη μια φορά στα εθνικά θέματα και κόντρα στον πρώην πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή. Αυτό πάντως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν βουλευτές μέσα στη ΝΔ που υποστηρίζουν ότι το κόμμα τους πρέπει να υπερψηφίσει τη συμφωνία για το ονοματολογικό ή να τους δοθεί η δυνατότητα για ψήφο κατά συνείδηση. 

Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες για τη ΝΔ του Μητσοτάκη και από την ένταση των αντιδράσεων θα εξαρτηθούν πολλά για τη συνοχή του κόμματος. Μην ξεχνάμε εξάλλου ότι καραδοκεί και ο Σαμαράς για τυχόν παρέκκλιση του προέδρου της ΝΔ από τη γραμμή που ο ίδιος ως «αρχηγός» των μακεδονομάχων έχει επιβάλλει στο χώρο της δεξιάς, από το 1993 μέχρι και σήμερα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter