Μητσοτάκης – Βέμπερ – ΔΝΤ: «Una faccia, una razza»

Μητσοτάκης – Βέμπερ – ΔΝΤ: «Una faccia, una razza»

Μετά τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και θιασώτης του ασφαλιστικού Πινοσέτ, Κυριάκος Μητσοτάκης βρήκε γερό στήριγμα στο… ΔΝΤ!

Τη στιγμή που η Ελλάδα παίρνει τα εύσημα και του Moody’s για την πρόωρη αποπληρωμή μέρους του δανείου από το ΔΝΤ, ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα Πίτερ Ντόλμαν κατά την ομιλία του στη συζήτηση που διοργάνωσε το Οικονομικό Επιμελητήριο στήριξε τον οικονομικό εφιάλτη που προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης (όπου είχε μιλήσει νωρίτερα).

Η αλήθεια είναι πως ο κ. Ντόλμαν έκανε σαφές πως το ΔΝΤ «περιορίζεται σε συμβουλευτικό ρόλο παρουσιάζοντας δύο εκθέσεις για την Ελλάδα σε ετήσια βάση καθώς δεν έχει πλέον πρόγραμμα για τη χώρα μας».

Ωστόσο οι αναφορές του δείχνουν και το νεοφιλελεύθερο και αντιλαϊκό όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αφού ο Πίτερ Ντόλμαν είπε πως οι φόροι είναι υψηλοί στην Ελλάδα (φόροι που επεβλήθησαν από την Τρόικα, βεβαίως) τάχθηκε κατά της εξαγγελίας της κυβέρνησης για τις 120 δόσεις.

Για τον ίδιο οι ρυθμίσεις που θα προσφέρουν ανάσα «θέτουν σε κίνδυνο την κουλτούρα πληρωμών»!

Αλλά ο κ. Ντόλμαν ζητώντας τη μείωση των φόρων, πρότεινε την αυξήσει «της φορολογικής βάσης» λέγοντας πως η κυβέρνηση «κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση, συνεχίζοντας να εξαιρεί ένα μεγάλο μέρος των φορολογουμένων από τον φόρο εισοδήματος και να μειώνει τη βάση του ΦΠΑ».

Με απλά λόγια μας προτείνει μείωση του αφορολόγητου, κάτι που ενδόμυχα επιθυμεί και η ΝΔ παρά τα προεκλογικά πυροτεχνήματα.

Ο ίδιος υποβάθμισε τα μόνιμα μέτρα της κυβέρνησης μιλώντας γενικά για «πρόσκαιρα μέτρα» ζητώντας «μεταρρυθμίσεις».

Και επειδή πρέπει να μπουν γερές πλάτες στον εκλεκτό τους, Κυριάκο Μητσοτάκη παρά το ότι η Ανάπτυξη είναι πρωτοφανής σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, εκτίμησε ότι δεν είναι επαρκής – «μικρή» την χαρακτήρισε αν και παραδέχτηκε το ότι η Ελλάδα ξεπεράσαμε τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων…

«Αλλά αυτό έγινε με κόστος για την ανάπτυξη και υποεκτέλεση επενδύσεων», συμπλήρωσε με την ελπίδα να προσφέρει τις υπηρεσίες στον εκλεκτό τους…

Τελικά το πρόβλημα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πως η προσπάθεια του κιτρινισμού της πολιτικής δεν καταφέρνει να κρύψει το δικό του πρόγραμμα και την ταύτισή του με τον Μάνφρεντ Βέμπερ, το ΔΝΤ και τους δανειστές!

Ας το πούμε απλά: «Una faccia, una razza»!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter