Mητσοτάκης: Δεν μπορώ να εγγυηθώ ακατάσχετο λογαριασμό

Mητσοτάκης: Δεν μπορώ να εγγυηθώ ακατάσχετο λογαριασμό

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο για τον αρχηγό της ΝΔ: από τη μια το κόμμα του είναι λαϊκό και έχει τη στήριξη των δανειστών, από την άλλη δεν μπορεί να εγγυηθεί το ακατάσχετο, ενώ απευθύνεται στους ψηφοφόρους της κεντροαριστεράς, καλύπτοντας παράλληλα και τον ακροδεξιό Γεωργιάδη

Την ώρα που υπερασπιζόταν τις εξαγγελίες του, στηριζόμενος στην πεποίθηση ότι οι δανειστές θα εγκρίνουν το πρόγραμμά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε πως ακριβώς εξαιτίας των δανειστών δεν μπορεί να εγγυηθεί το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών… Και την ώρα που φλέρταρε συνεχώς με τους ψηφοφόρους και τα κόμματα της κεντροαριστεράς, όχι μόνο κάλυπτε πλήρως πολιτικά τον Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά και υποδείκνυε στο κόμμα του να «ανέχεται» τις «υφολογικές» διαφοροποιήσεις του αντιπροέδρου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ακόμη και μετά τη σημερινή -δίωρη και πλέον- παρέμβασή του, δεν κατάφερε να εκπλήξει και κυρίως να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για το πλαίσιο μέσα από το οποίο θα μπορέσει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του έναντι των πολιτών. Καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέμβασής του, εμφανής ήταν η προσπάθεια να περάσει από το σήμερα στο… μεθαύριο, παρακάμπτοντας το αύριο, στη διάρκεια του οποίου διεκδικεί -ή ευελπιστεί ότι θα κληθεί- να κυβερνήσει. Αποδεχόμενος εμμέσως ότι η ΝΔ δυσκολεύεται να αντλήσει από την κεντροαριστερά δεξαμενή του εκλογικού σώματος, ζήτησε από τους πολίτες να στηρίξουν με την ψήφο τους «για πρώτη φορά» το κόμμα του, επιθυμώντας η ΝΔ να «σπάσει» τα όρια της κεντροδεξιάς παράταξης.

Κλείνοντας το μάτι στο χώρο του κέντρου, δεσμεύτηκε άτυπα σε συνεργασία την επαύριο τω εκλογών, δηλώνοντας ότι θα επιδιώξει «διευρυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία». Επιμένοντας στη λογική της κάθετης διαχωριστικής γραμμής με την κυβέρνηση, απέκλεισε ακόμα μια φορά το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, τοποθετώντας τον κυβερνητικό εταίρο στα δεξιά της ΝΔ και επιφυλάσσοντας νέες αιχμές στον κυβερνητικό συνασπισμό: «τους ενώνει ο αχαλίνωτος εθνολαϊκισμός» και η «αγάπη για την εξουσία», επανέλαβε ο Κ. Μητσοτάκης.

Εμφανής υπήρξε η προσπάθεια του προέδρου της ΝΔ να αποσείσει την αιχμή ότι χθες κατά την ομιλία του από το βήμα της ΔΕΘ παρουσίασε μια ακραία νεοφιλελεύθερη ατζέντα. «Δεν έχουμε ταξικό πρόσωπο, η ΝΔ είναι ένα λαϊκό κόμμα» δήλωσε από τα πρώτα λεπτά της συνέντευξης Τύπου με την οποία ο κ. Μητσοτάκης, ως είθισται, έκλεισε την παρέμβασή του στη ΔΕΘ.

Παράλληλα, επιχείρησε να καλύψει τα στελέχη του κόμματός του που ήδη πολιτεύονται στις περιφέρειές τους, διευκρινίζοντας ότι είναι διαφορετικό ένα στέλεχος να διατυπώνει την επιθυμία του να πολιτευτεί και διαφορετικό να λέει ότι έχει λάβει το χρίσμα. Επίσης, κάλεσε τα ΜΜΕ να δώσουν λόγο και βήμα στα νέα πρόσωπα του κόμματος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter