Μητσοτάκης: «Δεν παίρνω τίποτα πίσω απ’ όσα είπα στο Politico» – Ζητά εξεταστική επιτροπή για το Noor1

Μητσοτάκης: «Δεν παίρνω τίποτα πίσω απ’ όσα είπα στο Politico» – Ζητά εξεταστική επιτροπή για το Noor1

Στη συνομιλία του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου με ισοβίτη αναφέρθηκε και στη δευτερολογία του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν γνώριζε για αυτή την επικοινωνία και είπε με έμφαση ότι «όσο αγαθές μπορεί να είναι οι προθέσεις αυτού που εμπλέκεται, αυτά δεν συμβαίνουν σε δημοκρατικές χώρες».

«Δύο τινά συμβαίνουν. Ή το γνωρίζατε, οπότε έχουμε ανάμειξη σε επίπεδο πρωθυπουργού σε μια υπόθεση άκρως προβληματική ή δεν τον γνωρίζατε, οπότε ο κ. Καμμένος έχει αυτονομηθεί πλήρως και κακώς απολαμβάνει της εμπιστοσύνης σας», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και ρώτησε τον κ. Τσίπρα αν συμφωνεί να γίνει εξεταστική επιτροπή για το ζήτημα αυτό.

«Ιδού η Ρόδος, ελάτε να φτιάξουμε μια εξεταστική. Εγώ δεν καλύπτω κανένα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας για την οικονομία υπενθύμισε συνέντευξη του πρωθυπουργού κατά την οποία ανέφερε συγκεκριμένα μέτρα τα οποία δεν θα δεχόταν.

«Αιδώς Αργείοι κ. Τσίπρα με την υποκρισία πια. Αυτά λέγατε πριν 5 μήνες και τα δεχτήκατε όλα. Εσείς υπογράψατε το 4ο μνημόνιο. Όλοι εσείς που σας υπερασπίστηκε ο κ. Τσίπρας επειδή είπα ότι τα κάνετε όλα για την καρέκλα. Δεν θα πάρω τίποτα πίσω από όλα αυτά. Δεν βρέθηκε ένας να πει “δεν μπορώ να πάρω πίσω αυτά που έλεγα και να παραιτηθεί”. Ούτε ένας», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και μεταξύ άλλων αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση ξέχασε τον στόχο της ποσοτικής χαλάρωσης.

Κάλεσε επίσης τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν θεωρεί καλή τη διαπραγμάτευση που έγινε το α’ εξάμηνο του 2015 και ζήτησε εξεταστική επιτροπή για όσα έγιναν εκείνη την περίοδο.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε στη συνέντευξή του στο Politico ξεκαθαρίζοντας ότι δεν παίρνει τίποτα πίσω.

«Η τρομοκρατία -θα το επαναλάβω άλλη μια φορά, η τρομοκρατία, όχι η βία- με μία εξαίρεση, την τραγική δολοφονία του Π. Φύσσα, είχε προέλευση από τη μήτρα της άκρας αριστεράς. Είτε σας αρέσει είτε όχι», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και απαντώντας στις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε: «Σε εμένα θα πείτε ντροπή μου; Εσείς δεν ντρέπεστε λίγο; Έχετε αντιληφθεί σε ποιον μιλάτε; Μιλάτε σε κάποιον που έχει θρηνήσει θύματα».

Στο τέλος της ομιλίας του απάντησε σε μία ακόμη αναφορά του πρωθυπουργού. «Τρίτη φορά κάνατε αυτή την αναφορά. Δεν γεννήθηκα ανεπάγγελτος. Εργάστηκα 10 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και στην Εθνική, και στο εξωτερικό. Εσείς κ. Τσίπρα που έχετε δουλέψει; Ποιος είναι προϊόν του κομματικού σωλήνα και ποιος όχι; Μην ξύνεστε στη γκλίτσα του τσοπάνη κ. Τσίπρα», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πριν κατέβει από το βήμα αναφέρθηκε και σε μία φράση του Κάρλ Μαρξ. «Καλύτερα ένα άθλιο τέλος παρά μια αθλιότητα χωρίς τέλος. Καλά θα κάνετε να τον ακούσετε. Το άθλιο εκλογικό αποτέλεσμα αφορά εσάς. Η χωρίς τέλος αθλιότητα αφορά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, τη δημοκρατία, το παρόν και το μέλλον της πατρίδας. Η μονή σας υπηρεσία στον τόπο είναι να δώσετε επιτέλους το λόγο στο λαό. Όσο νωρίτερα, τόσο το καλύτερο», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter