Μητσοτάκης-ΔΕΘ: «Απάλυνση του πόνου» από την πανδημία και «τροχιά ανάπτυξης» οι φετινές… υποσχέσεις

Μητσοτάκης-ΔΕΘ: «Απάλυνση του πόνου» από την πανδημία και «τροχιά ανάπτυξης» οι φετινές… υποσχέσεις

Με τις γνωστές υποσχέσεις περί “απάλυνσης του πόνου από τις συνέπειες της πανδημίας” και “τροχιάς ανάπτυξης” εγκαινίασε την άνοδό του στη Θεσσαλονίκη για την ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, όπου είχε συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΘ-Helexpo.

Αναφερόμενους στη ΔΕΘ-Helexpo, ο πρωθυπουργός είπε ότι πρέπει να δει την κρίση λόγω του κορονοιού ως ευκαιρία και σημείωσε πως πρέπει να καθιερωθεί ως θεσμός το πολιτικό Φόρουμ Thessaloniki Helexpo Forum που πραγματοποιείται για πρώτη φορά φέτος, επειδή ακυρώθηκε η 85η ΔΕΘ, ώστε να υπάρχει διάκριση ανάμεσα στον εμπορικό και τον πολιτικό χαρακτήρα της Διεθνούς Εκθεσης.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε έργο πνοής για τη Θεσσαλονίκη την ανάπλαση της ΔΕΘ και είπε ότι μέσα σε ένα χρόνο και σε συνθήκες πανδημίας έγιναν πράγματα που θα χρειάζονταν χρόνια για να προχωργσει το έργο της ανάπλασης.

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας τόνισε στις 28 Σεπτεμβρίου θα προκηρυχθεί ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το έργο της ανάπλασης.

Ο πρωθυπουργός έφτασε φορώντας μάσκα και τον υποδέχθηκε ο κ. Τζήκας.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Θεόδωρος Καράογλου, η επικεφαλής του πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, ο περιφεριάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter