Μητσοτάκης: Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ζητάει σύγκλιση στην ψήφο των αποδήμων

Μητσοτάκης: Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ζητάει σύγκλιση στην ψήφο των αποδήμων

Σε συνέντευξή του το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την ψήφο των αποδήμων, τον νέο εκλογικό νόμο, την προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο και την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου έκανε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την προκήρυξη των εκλογών του Ιανουαρίου του 2015, θεώρησε ότι έχει κάνει σκληρές δηλώσεις κατά της Τουρκίας και απείλησε ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική αν δεν αλλάξει ο εκλογικός νόμος.

Σχετικά με την ψήφο των αποδήμων διαμήνυσε προς την αντιπολίτευση και κυρίως προς τον ΣΥΡΙΖΑ πως η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στην θέση του ότι η ψήφος όσων ψηφίζουν στο εξωτερικό να μετράει στο σύνολο της επικράτειας αλλά από την άλλη πλευρά ζήτησε σύγκλιση με την Αξιωματική Αντιπολίτευση θεωρώντας υποχώρηση την πρότασή του η διαδικασία να γίνεται στα Προξενεία.

«Θα βρούμε 200 βουλευτές. Είναι στο χέρι του κ. Τσίπρα να βρούμε 300. Είμαι διατεθειμένος να κάνω την υποχώρηση, η διαδικασία να γίνεται στα προξενεία» είπε.

Αλλαγή εκλογικού νόμου ή εκλογές με απλή αναλογική

Για το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου και την πιθανότητα πρόωρων εκλογών τόνισε ότι δεν κάνει καμία σκέψη εκλογικού αιφνιδιασμού και δεν θα συνδέσει την αλλαγή του εκλογικού νόμου με την συνταγματική αναθεώρηση. «Αν δεν καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε τις 200 ψήφους για αλλαγή εκλογικού νόμου, οι επόμενες εκλογές θα είναι διπλές» υποστήριξε.

Για το μέχρι τώρα κυβερνητικό του έργο, ο κ. Μητσοτάκης είπε το εξής: «Ήδη κάνουμε την αξιολόγηση του τριμήνου. Προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι ήμασταν προετοιμασμένοι να κυβερνήσουμε. Ήμασταν έτοιμοι, είχαμε σχέδιο, γιατί δεν έχουμε χρόνο να χάσουμε, καθώς ο φαύλος κύκλος της ύφεσης πρέπει να σπάσει γρήγορα. Εγώ θα είμαι υπόλογος, είτε για την επιτυχία, είτε για την αποτυχία. Είμαι αρκετά παρεμβατικός πρωθυπουργός, θέλω να γνωρίζουν όλοι ότι έχω απαιτήσεις. Η κοινωνία έχει απαιτήσεις».

Η παραπομπή Παπαγγελόπουλου

Για το σκάνδαλο της Novartis ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε πως «η κυβερνητική πλειοψηφία βλέποντας τα στοιχεία που ήρθαν στη Βουλή αποφάσισε πως μόνο για τον κ. Παπαγγελόπουλο υπήρχαν στοιχεία για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής. Η Βουλή αποφασίζει για αυτά. Για μένα οι πολιτικές διαφορές σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, λύνονται στην κάλπη και όχι στα δικαστήρια» τόνισε.

Οι εκλογές του 2015

Ως προς τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που, όπως είπε, αποκάλυψαν ότι ήταν απροετοίμαστοι για να κυβερνήσουν ο πρωθυπουργός τους κατηγόρησε πως συνειδητά χρησιμοποίησαν την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας για να έρθουν στην εξουσία.

«Καταδίκασα την Τουρκία για τη Συρία»

Ο πρωθυπουργός ως προς τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και κυρίως τις προκλήσεις της Τουρκίας υπογράμμισε ότι η Ευρώπη συνολικά στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης στις Βρυξέλλες, θα παρέμβει δυναμικά και για να στηρίξει την Κύπρο.

«Η Ελλάδα προσέρχεται στη Σύνοδο Κορυφής με αυτοπεποίθηση ως ένας παράγοντας σταθερότητας» δήλωσε καταδικάζοντας την εισβολή της στη Συρία και σημειώνοντας πως η χώρα μας συντάσσεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση ζητώντας διακοπή εχθροπραξιών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter