Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Ζήτησε επενδύσεις όταν θα γίνει πρωθυπουργός

Μητσοτάκης: Έταξε λαγούς με πετραχήλια στο συνέδριο του Economist

Σε αρένα άσκησης μικροπολιτικής και δημιουργίας εντυπώσεων μετέτρεψε χθες το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το συνέδριο του Economist, καθώς , πλήρως ευθυγραμμισμένος στις κομβικές απαιτήσεις των δανειστών μας, εμφανιστηκε ως ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας.

Με την ιδιότητα λοιπόν του …εν αναμονή Πρωθυπουργού και αφού επιτέθηκε με δριμύτητα στην κυβέρνηση, κάλεσε τους επενδυτές να βρίσκονται …εν αναμονή για επενδύσεις!

«Προεξοφλώντας την πολιτική αλλαγή που αργά η γρήγορα θα έρθει, καλώ τον κόσμο της αγοράς από τώρα: Ετοιμαστείτε να επενδύσετε στην Ελλάδα. Φέρτε κεφάλαια, δουλειές, τεχνογνωσία στη χώρα μας. Και εγώ θα εγγυηθώ ένα πλαίσιο σταθερότητας, χαμηλότερης φορολογίας, ανόθευτου ανταγωνισμού, λιγότερης γραφειοκρατίας. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε όσα χρειάζεται για να πάρει η οικονομία μας μπροστά», φρόντισε να «διαβεβαιώσει» ο Κ. Μητσοτάκης , βρίσκοντας πάτημα στην οικονομική κατάσταση της χώρας για να προωθήσει αβίαστα την πολιτική αντίληψη των ιδιωτικοποιήσεων την οποία, ούτως ή αλλως, εκφράζει η πολιτική της ΝΔ.

Συνοψίζοντας το σχέδιο που είναι έτοιμη να εφαρμόσει η αυριανή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο Κ. Μητσοτάκης , έδωσε μεγαλόσχημες υποσχέσεις για:

Αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις αγορές .

Βελτίωση της ρευστότητας της οικονομίας, μέσω δράσεων για την επιστροφή καταθέσεων, τη διαχείριση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων και την άρση των κεφαλαιακών ελέγχων.

Εμπροσθοβαρή εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην κατεύθυνση της αύξησης της εξωστρέφειας και των επενδύσεων.

Αλλαγή του μείγματος της δημοσιονομικής πολιτικής, με μείωση φόρων και δαπανών και αποτελεσματικότερο Κράτος, με ταυτόχρονη διεκδίκηση τη μείωση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα από τώρα, όχι από το 2023.

Αποσαφήνιση των παρεμβάσεων μείωσης του δημοσίου χρέους, ώστε να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητά του με μεσοπρόθεσμα πρωτογενή πλεονάσματα στο 2% του Α.Ε.Π., όχι στο 3,5% του Α.Ε.Π., που έχει αποδεχθεί η σημερινή Κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.