Μητσοτάκης για δημόσια Πανεπιστήμια: «Κοπέλες βιάζονται, ναρκωτικά διακινούνται και καθηγητές χτυπιούνται»

Μητσοτάκης για δημόσια Πανεπιστήμια: «Κοπέλες βιάζονται, ναρκωτικά διακινούνται και καθηγητές χτυπιούνται»

Την πρακτική της κατασυκοφάντησης των δημόσιων Πανεπιστημίων επιστράτευσε και πάλι ο πρωθυπουργός για να δικαιολογήσει την βούληση της κυβέρνησης για μόνιμη παρουσία της ΕΛ.ΑΣ εντός των ακαδημαϊκών χώρων, επικαλούμενος παράλληλα κείμενο της νεολαίας Λαμπράκη για να καλλιεργηθεί η πλάνη πως το αντιδραστικό νομοσχέδιο Κεραμέως αποτελεί προοδευτική τομή.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής λίγο πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου που έχει προκαλέσει δύο πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε τα δημόσια Πανεπιστήμια ως χώρους που προάγουν τη βία και την ανομία αντί της έρευνας και της διακίνησης ιδεών. «Άνθρωποι απειλούνται, καθηγητές χτυπιούνται, κοπέλες βιάζονται, ναρκωτικά διακινούνται» είπε, προσθέτοντας πως «σε τέτοια έκταση αυτά συμβαίνουν μόνο στην πατρίδα μας». Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί πως στις σχολές δεν μπαίνει η Αστυνομία, αλλά η Δημοκρατία.

Η κατασυκοφάντηση των δημόσιων Πανεπιστημίων αφορούσε και το ακαδημαϊκό έργο που παράγεται, με τον κ. Μητσοτάκη να υποστηρίζει ότι το ποσοστό των αποφοίτων είναι κάτω από τον μέσο όρο των χωρών της ΕΕ, ενώ περιέγραψε ως ασύμβατο τον προσανατολισμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση πως επί ημερών της στη διακυβέρνηση της χώρας «το κράτος συνθηκολόγησε με το παρακράτος». Σε αυτό το πλαίσιο, επισήμανε τις επιστολές διαμαρτυρίας στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. για τον απεργό πείνας και καταδικασμένο τρομοκράτη, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Εξαπολύοντας πυρά εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, ισχυρίστηκε πως ο πολιτικός του αντίπαλος δέχεται το ρίσκο να νοσήσουν από κορονοϊό όσοι συμμετέχουν σε κινηματικές διαδικασίες εν μέσω πανδημίας. «Κανείς δεν σας εκχώρησε την ευθύνη να θέτετε σε κίνδυνο τη ζωή των άλλων» σημείωσε και συμπλήρωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να μιλά για καταστολή και όχι για πρόληψη και αποτροπή γιατί δεν αντιλαμβάνεται ότι μπορεί να υπάρξει ζωή «χωρίς επιθέσεις και καταστροφή». «Είστε δέσμιοι των αγκυλώσεων και των ιδεοληψιών σας» εκτίμησε.

Κλείνοντας, ο πρωθυπουργός αποπειράθηκε να προσδώσει προοδευτικό περιτύλιγμα σε ένα νομοσχέδιο που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Συγκεκριμένα, κάλεσε τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης να συνυπογράψουν κείμενο της νεολαίας Λαμπράκη που μιλούσε για «περισσότερες και ποιοτικότερες σπουδές» τη στιγμή που με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο δρομολογείται η μείωση των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter