Μητσοτάκης: Και οι μάσκες χωρίς διατίμηση

Μητσοτάκης: Και οι μάσκες χωρίς διατίμηση

Στην αυτορύθμιση της αγοράς ποντάρει ο πρωθυπουργός για την τιμή πώλησης των μασκών, οι οποίες κρίνονται πλέον υποχρεωτικές σε βαθμό που θα επιβάλλεται τσουχτερό πρόστιμο σε όσους δεν εφαρμόζουν το μέτρο.

Με βάση τη «συνταγή» των αντισηπτικών θα πορευτεί η κυβέρνηση με φόντο τον κίνδυνο (επαν)εμφάνισης του φαινομένου της αισχροκέρδειας με την τιμή των μασκών, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στην Ολομέλεια της Βουλής ότι σε αυτήν τη φάση δεν κρίνεται απαραίτητη η διατίμηση του συγκεκριμένου προϊόντος.

Αναφέρθηκε, μάλιστα, στις δύο νεοϊδρυθείσες ελληνικές εταιρίες παρασκευής μασκών, οι οποίες «με μεγάλη ταχύτητα ήρθαν να καλύψουν ένα κενό της αγοράς». «Είναι καλό» είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Εγώ, θα χαιρετίσω αυτήν την προσπάθεια γιατί δίνουν ακόμη μία δυνατότητα για να εμπλουτίσουμε την αγορά. Όσο περισσότερο προϊόν υπάρχει, τόσο λιγότερο κινδυνεύουμε να φύγουν οι τιμές προς τα πάνω».

Σημείωσε δε ότι επειδή μεγάλο ποσοστό των μασκών προέρχεται από εισαγωγές, η διατίμηση δημιουργεί τον κίνδυνο να σταματήσουν οι εισαγωγές μασκών και να δημιουργηθεί έλλειμμα.

Ψεύτες γιατροί και νοσηλευτές;

Παρά τις εκατοντάδες καταγγελίες γιατρών και νοσηλευτών όλο το προηγούμενο διάστημα για έλλειψη μασκών, ο Κυρ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι σε καμία περίπτωση δεν διαταράχθηκε η προμήθεια μασκών στα νοσοκομεία και τις κρίσιμες υποδομές του κράτους. 

Διαβάστε επίσης: Ο Γεωργιάδης επιμένει για τη μάσκα: Ούτε διατιμημένη, ούτε δωρεάν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter