Μητσοτάκης: Με γλώσσα …ΔΝΤ για την παιδεία

Μητσοτάκης: Με γλώσσα …ΔΝΤ για την παιδεία

Το σκληρό πρόσωπο της εκπαίδευσης που θέλει να επιβάλλει η ΝΔ αποκαλύπτουν οι δηλώσεις του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευσης. 

Αντιδρώντας σε σωρεία διατάξεων, με σημείο αιχμής τις διατάξεις επαναφοράς του πανεπιστημιακού ασύλου και τις ρυθμίσεις για τα μεταπτυχιακά, απέδωσε στην κυβέρνηση «ιδεοληψία και κοντόφθαλμη πολιτική στρατηγική» και ‘ορκίστηκε’ ότι το κόμμα του θα αγωνιστεί να μην εφαρμοστεί.

Τη Ν.Δ «ενοχλούν» σφόδρα και οι διατάξεις που ενισχύουν την εκπροσώπηση των φοιτητών στα συλλογικά όργανα, για τις οποίες κατά το παρελθόν έχουν δοθεί …μάχες. «Δυστυχώς, ενισχύει τον κομματισμό στα Πανεπιστήμια, με τη συμμετοχή των φοιτητών στα όργανα διοίκησης, και τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής πρυτανικών Αρχών», τονίζει, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο κ. Μητσοτάκης… Ειδικά για το πανεπιστημιακό άσυλο ο Πρόεδρος της ΝΔ είναι κατηγορηματικός: «Ξαναφέρνει μια παρωχημένη και επικίνδυνη αντίληψη για το ακαδημαϊκό άσυλο, που εξυπηρετεί όσους θέλουν να μετατρέπουν τα Πανεπιστήμια σε χώρους ανομίας». Δίνετε «λάθος αγώνα σε ένα λάθος γήπεδο. Πρέπει επιτέλους να καταλάβετε ότι η Παιδεία δεν είναι εμπόρευμα αλλά κοινωνικό αγαθό», ανταπάντησε ο Κ. Γαβρόγλου, αφήνοντας σαφείς αιχμές εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι προωθεί τα συμφέροντα του ΔΝΤ στην εκπαίδευση. «Οι δηλώσεις του αποκαλύπτουν την ευθεία ιδεολογική ταύτισή του – και συνεννόηση άραγε;- με τους Θεσμούς. Γιατί ακριβώς τα ίδια ακούγαμε και αντιμετωπίσαμε στην διαπραγμάτευσή μας με τους Θεσμούς. Τουλάχιστον αυτούς τους πείσαμε», σημειώνει, μεταξύ άλλων ο υπουργός Παιδείας. Παράλληλα , επισημαίνει ως «κάτι εξαιρετικά ανησυχητικό και επικίνδυνο» το ότι « έχει πρόβλημα με την επαναθέσπιση του ακαδημαϊκού ασύλου, όπως αναφέρεται αυτολεξεί στην ανακοίνωσή του. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, , το σχέδιο νόμου « επαναφέρει τις χειρότερες παθογένειες του παρελθόντος» (δηλαδή το άσυλο) , και μεταξύ άλλων πλήττει ευθέως το αυτοδιοίκητο των Ιδρυμάτων, υποβαθμίζει τα μεταπτυχιακά προγράμματα και 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter