Μητσοτάκης: «Μειώνονται οι μετακλητοί κατά 12%» (Video)

Μητσοτάκης: «Μειώνονται οι μετακλητοί κατά 12%» (Video)

«Ένα κράτος που συχνά εξακολουθεί να προκαλεί δάκρυα απόγνωσης στους πολίτες. Έχουμε επιτέλους χρέος να το αλλάξουμε», υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου για το επιτελικό κράτος.

Εν συνεχεία, είπε ότι το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάζει μία φορά το μήνα, οι υπουργοί θα νομοθετούν και τα χρονοδιαγράμματα θα τα παρακολουθεί το ηλεκτρονικό σύστημα «Μαζί» ενώ το συντονισμό θα έχει ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του όπως συμβαίνει σε όλες τις σοβαρές χώρες του κόσμου.

«Ο πολίτης παύει να είναι όμηρος της γραφειοκρατίας. Πολλές πράξεις θα γίνονται μόνο με την υπογραφή του γενικού διευθυντή. Σταματούν οι ουρές», είπε και συνέχισε λέγοντας πως η κυβέρνηση γίνεται συλλογική, αποτελεσματική και γρήγορη, η δημόσια διοίκηση αποκομματικοποιείται και θεσμοθετείται θέση υπηρεσιακού γενικού γραμματέα με 3ετή θητεία μέσω ΑΣΕΠ, ο Γενικός Διευθυντής θα έχει δικαίωμα υπογραφής σε ατομικές διοικητικές πράξεις, η γραφειοκρατία αντιμετωπίζεται με σκοπό να έχουμε λιγότερους αλλά καλύτερους νόμους, καθιερώνεται Εθνικής Αρχή Διαφάνειας.

«Μειώνονται οι μετακλητοί κατά 12%»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση κόστισε πολλά στη χώρα με αντιφάσεις και δεν μπορεί να μιλά για συγκεντρωτισμό. Η κυβέρνηση αποκτά και κάθετη δομή και οριζόντια με στόχο να προάγουμε την αποτελεσματικότητα και τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου», ισχυρίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε λέγοντας πως από 161, οι μετακλητοί συνεργάτες στις πρωθυπουργικές δομές μειώνονται σε 108. Οι Γενικές και Ειδικές Γραμματείες από 93 περιορίζονται σε 58. Και συνολικά ο αριθμός των μετακλητών υποχωρεί κατά 12%.

«Δικαίως το νομοσχέδιο χαρακτηρίστηκε εγχειρίδιο για την αποτελεσματικότερη δράσης της διοικητικής δομής και ριζοσπαστικό μοντέλο διακυβέρνησης», σχολίασε.

Μάλιστα, μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε πως για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «συμβουλευτήκαμε τη διεθνή εμπειρία» και πολλά από τα μέτρα που προβλέπει «σε προηγμένες χώρες ισχύουν από καιρό».

Αναφορικά με τις αλλαγές που έκανε δεκτές η κυβέρνηση στην αρμόδια επιτροπή ανέφερε ότι «αποδεικνύουν πως η κυβέρνηση ξέρει να ακούει» και πως η αναζήτηση συναίνεσης θα είναι μόνιμος στόχος της.

Επίσης, υποστήριξε πως σε λίγο καιρό όλες οι διαδικασίες και οι επαφές του πολίτη με το δημόσιο θα είναι ψηφιακές».

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης ότι το νομοσχέδιο δεν έχει συνταχθεί από κάποιο εξωτερικό νομικό γραφείο αλλά από αποφοίτους της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.

https://www.facebook.com/kyriakosmitsotakis/videos/2361144654215214/

Δευτερολογία

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως οι υπουργοί έχουν τη δυνατότητα να απαντούν ανά πάσα στιγμή: «Εγώ θα είμαι εδώ να απαντώ όποτε και όταν χρειάζεται. Δεν με έχετε κατηγορήσει ως βουβό αρχηγό της αντιπολίτευσης. Δεν σκοπεύω να είμαι βουβός πρωθυπουργός», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τον αριθμό των μετακλητών ισχυρίστηκε πως η ΝΔ ως αντιπολίτευση υπέβαλε δεκάδες ερωτήσεις βουλευτών και συνέχισε: «γιατί δεν τα είπατε τότε ως πρωθυπουργός όσα λέτε σήμερα; Αν σας ασκήθηκε κριτική, αφορούσε μόνο τον αριθμό των μετακλητών. Αφορούσε τη γενικότερη εντύπωση ότι διορίζατε την παρέα και τους κολλητούς σας στο Μέγαρο Μαξίμου».

Όσον αφορά την ΕΥΠ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η κυβέρνηση δεν θα αλλάξει κανένα νόμο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter