Μητσοτάκης – Νετανιάχου: Μαζί με τα παιδιά τους στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Photos)

Μητσοτάκης – Νετανιάχου: Μαζί με τα παιδιά τους στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Photos)

Έχοντας στο πλευρό του τον γιο του Κωνσταντίνο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνόδευσε τον Ισραηλινό ομόλογό του Βενιαμίν Νετανιάχου (που επίσης είχε μαζί του την σύζυγο και τον γιο του) στην ξενάγηση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Οι δύο πρωθυπουργοί είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουμε μερικούς από τους πολυτιμότερους θησαυρούς του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Η ξενάγηση έγινε από την διευθύντρια Μαρία Λαγογιάννη, συνοδεία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Οι δύο πρωθυπουργοί αρχικά επισκέφτηκαν τις εκθέσεις για την Μυκηναϊκή και την Κυκλαδική εποχή, περιηγήθηκαν στις αίθουσες με επιτύμβιες στήλες και αγάλματα κούρων, ενώ ο κ. Νετανιάχου επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στον χώρο όπου εκτίθενται τοιχογραφίες από το Ακρωτήρι της Θήρας. Στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη βρισκόταν ο γιός του Κωνσταντίνος, ενώ ο κ. Νετανιάχου συνοδευόταν από την σύζυγό του Σάρα και τον γιο του Άβνερ.

Η ξενάγηση ήταν επιθυμία του Ισραηλινού πρωθυπουργού ο οποίος, χθες κατά τις δηλώσεις του, και σε μία συγκυρία που οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν σε διαφορετικό επίπεδο την αντιπαλότητα της Τουρκίας μίλησε για την ανάγκη ενίσχυσης των σχέσων Αθήνας και Ιερουσαλήμ και υπενθύμισε ότι οι δύο πόλεις πρόσφεραν τα θεμέλια του Δυτικού Πολιτισμού. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter