Μητσοτάκης: Ο νέος ΒΟΑΚ θα γίνει με διόδια

Μητσοτάκης: Ο νέος ΒΟΑΚ θα γίνει με διόδια

Από την Αντιπεριφέρεια Χανίων ο Πρωθυπουργός μίλησε για τη «μεγαλύτερη αναπτυξιακή εκκρεμότητα», τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), ξεκαθαρίζοντας ότι θα ξεκινάει από την Κίσσαμο, διότι όπως είπε είναι μελετητικά απλό και με αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο.

Μέσα στο επόμενο εξάμηνο το Υπουργείο θα πρέπει να ολοκληρώσει τις μελέτες, να ωριμάσουν και να περάσει το έργο στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για τις υπόλοιπες μελέτες, ώστε μέσα στο 2021 να προκηρυχθεί.

Σε επόμενη φάση θα αναζητηθούν πόροι και ήδη έχει γίνει συζήτηση με την Ε.Ε. για το πρώτο σκέλος της χρηματοδότησης Ταυτόχρονα εξετάζεται το ενδεχόμενο επέκτασης άλλων έργων ΣΔΙΤ, για την εξασφάλιση ενός μέρους των κονδυλίων.

Θα φτιάξουμε καινούριο δρόμο, θα περάσουν όμως χρόνια για να ολοκληρωθεί. Ως τότε απευθύνω έκκληση στους Κρητικούς.

Ο Πρωθυπουργός έκανε γνωστό ότι θα προχωρήσει και η σύνδεση του ΒΟΑΚ με το αεροδρόμιο Χανίων και αυτό όπως είπε θα γίνει ως ανεξάρτητο δημόσιο έργο.

Παράλληλα, απαντώντας σε αιτήματα που του τέθηκαν, σημείωσε ότι οι αποκαταστάσεις των υποδομών θα προχωρήσουν.

Σχετικά με την αποψίλωση των δήμων από προσωπικό, επεσήμανε πως δεν θα επιτρέψει να συμβεί και ειδικά σε μικρούς δήμους.

Η σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό έγινε παρουσία του Υπουργού Υποδομών K.. Καραμανλή, Άμυνας  Νίκου Παναγιωτόπουλου, Υ Αθλητισμού L.. Αυγενακη, Υφυπουργού Υποδομών Γ..Κεφαλογιαννη, υφυπουργού Παιδείας Β. Διγαλάκη, βουλευτων Χανίων Ντόρας Μπακογιάννη και Μανούσου Βολουδακη, Περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη, αντιπεριφερειάρχη Ν. Καλογερη, δημάρχων και εκπροσώπων τοπικών φορέων.

Πηγή: Νέα Κρήτη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter