Μητσοτάκης: Ο προϋπολογισμός δεν έχει εκπλήξεις και πυροτεχνήματα

Μητσοτάκης: Ο προϋπολογισμός δεν έχει εκπλήξεις και πυροτεχνήματα

«Ο φετινός προϋπολογισμός δεν περιέχει εκπλήξεις και πυροτεχνήματα», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον προϋπολογισμό του 2020.

«Ο προϋπολογισμός ανακουφίζει την μεσαία τάξη και φροντίζει τους ασθενέστερους με ένα οργανωμένο πρόγραμμα μείωσης των φόρων. Αλλά και δημιουργεί ζωτικό χώρο ανάπτυξης και παραγωγής νέου πλούτου», τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας επίσης ότι πλέον οι πολίτες είναι πιο… αισιόδοξοι. «Δεν είναι τυχαίο ότι η χώρα δανείζεται με αρνητικά επιτόκια, ούτε ότι η τελευταία έκθεση της ΕΕ είναι θετικότερη».

Για τη μεσαία τάξη, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Ξέρω ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν ωφεληθεί από τις πολιτικές μας στο βαθμό που θα περίμεναν. Αυτό όμως αλλάζει. Καθώς, μήνα τον μήνα, θα δημιουργείται με ασφάλεια και πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος, Δεσμεύομαι ότι το 2020 ξεκινά, επιτέλους, η μείωση της Εισφοράς Αλληλεγγύης. Στο ίδιο διάστημα ακολουθεί και η δεύτερη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8% σε συνδυασμό όμως, με τις νέες αντικειμενικές αξίες».

Όσο για τις απεργίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Ζήτησα πρώτος συγγνώμη για την ταλαιπωρία στο μετρό. Αναλαμβάνω ταυτόχρονα και δράση να διορθωθούν τα κακώς κείμενα. Αυτή η συγγνώμη μπορεί να έγινε σύνθημα αντίστασης των πολλών στην αυθαιρεσία των λίγων και θα πλαισιωθεί με μία ρύθμιση που δεν θα εμποδίζει την ελεύθερη διαμαρτυρία ορισμένων, αλλά θα υπερασπίζεται και την ελεύθερη κυκλοφορία των πολλών».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter