Κατεβάζει τον πήχη ο Μητσοτάκης – Θα χρειαστεί χρόνος για να εμβολιαστεί ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού

Κατεβάζει τον πήχη ο Μητσοτάκης – Θα χρειαστεί χρόνος για να εμβολιαστεί ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι και πως θα χρειαστεί χρόνος ούτως ώστε να δημιουργηθεί «τείχος ανοσίας» απέναντι στον κορονοϊό, μέσω της διαδικασίας των εμβολιασμών.

Η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην τακτική σύσκεψη για την πορεία υλοποίησης του σχεδίου εμβολιασμού στην έδρα της Γενικής Πολιτικής Προστασίας αποτέλεσε μια έμμεση παραδοχή του αργού ρυθμού στη διαδικασία, αλλά και τον χρόνου που απαιτείται ώστε η χώρα να φτάσει σε σημείο να κάνει λόγο για δημιουργία τείχους ανοσίας απέναντι στην Covid-19.

«Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Άλλες ευρωπαϊκές χώρες, πολύ μεγαλύτερες από εμάς, έχουν κάνει πολύ λιγότερους εμβολιασμούς, αλλά προφανώς όσο πιο γρήγορα μπορούμε να εμβολιάζουμε τον πληθυσμό μας τόσο πιο γρήγορα θα χτίσουμε και το “τείχος” ανοσίας», σημείωσε ο πρωθυπουργός, παραδεχόμενος ότι:

«Έχουμε δύσκολους μήνες μπροστά μας, το γνωρίζουμε καλά. Γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να χτίσουμε “τείχος” ανοσίας από τη μια στιγμή στην άλλη. Θα χρειαστεί χρόνος προκειμένου να εμβολιάσουμε ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού μας. Και επίσης γνωρίζουμε ότι μέχρι να συμβεί αυτό θα πρέπει να τηρούμε πολύ προσεκτικά τα μέτρα, όπως μας τα υποδεικνύουν οι ειδικοί».

«Εμβολιάζουμε περίπου 5.000 συμπολίτες μας την ημέρα και είμαι σίγουρος ότι με τους ρυθμούς αυτούς θα τηρήσουμε τον προγραμματισμό, έτσι όπως αυτός έχει καθοριστεί από την Επιτροπή Εμβολιασμών, αλλά και από την Οργανωτική Επιτροπή της επιχείρησης “Ελευθερία”», συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι από τις 20 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού, ενώ στις 11 Ιανουαρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter