Μητσοτάκης: «Πανηγυρίζει» για 1 εκατ. εμβολιασμούς, ενώ ξεχνά ότι μόλις 356.980 έχουν λάβει και τις 2 δόσεις

Πρόκληση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος σε μήνυμά του για τα εμβόλια ξέχασε να αναφέρει ότι οι πολίτες που έχουν λάβει και τις δύο δόσεις εμβολίου είναι μόλις 356.980.

Νέα ψέματα από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το πρωί της Πέμπτης (4/3) για τους εμβολιασμούς.

Συγκεκριμένα σε μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πανηγυρίζει γιατί ξεπεράσαμε το συμβολικό αριθμό των 1.000.000 δόσεων εμβολίων και ρίχνει και πάλι την ευθύνη στους πολίτες για την αναποτελεσματικότητα των μέτρων.

Μόνο που αυτή η αναφορά του πρωθυπουργού σε 1.000.000 εμβολιασμούς, λειτουργεί παραπλανητικά γιατί δεν γίνεται καμιά αναφορά στον αριθμό των πολιτών που έχουν λάβει και τις δυο δόσεις του εμβολίου.

Όπως αναφέρει στο μήνυμά του «κάθε εβδομάδα που περνά, χτίζουμε το τείχος ανοσίας που θα μας επιτρέψει να αφήσουμε πίσω αυτή την περιπέτεια. Από τον Απρίλιο, μάλιστα, θα έχουμε πολύ περισσότερες δόσεις στη διάθεσή μας. Και όσο ο καιρός βελτιώνεται, θα γίνεται σύμμαχος μας».

Όμως τα πραγματικά στοιχεία των εμβολιασμών διαψεύδουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς «ξέχασε» να αναφέρει ότι δεν έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις πάνω από 1 εκατομμύριο πολίτες, αλλά στην πραγματικότητα ο τοίχος της ανοσίας έχει προς το παρόν λίγο πάνω από 350.000 πολίτες.

Μέχρι και την Τετάρτη (3/3) είχαν γίνει συνολικά 1.025.679 εμβολιασμοί. Από αυτούς και τις δυο δόσεις είχαν πάρει 356.980 πολίτες ενώ οι υπόλοιποι 668.699 μόνο την πρώτη δόση.

Ο πρωθυπουργός επέλεξε και μάλιστα την πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων περιοριστών μέτρων και με το ΕΣΥ να βρίσκεται στην «εντατική» να διαφημίσει το εντυπωσιακό νούμερο του 1 εκατομμυρίου από το μικρό των 350.000 που είναι ο πραγματικός αριθμός των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών.

Παράλληλα, προέτρεψε τους πολίτες να εφαρμόσουν τα μέτρα λέγοντας χαρακτηριστικά : «Ας “τσικνίσουμε” μόνο με την οικογένειά μας. Δεν ξέρω, αλήθεια, πώς αλλιώς να το εκφράσω. Είναι κρίμα, τώρα, που βλέπουμε την έξοδο, να γίνει μεγάλη ζημιά. Να γκρεμίσουμε, δηλαδή, στο τέλος όσα με κόπο χτίσαμε από την αρχή».