Μητσοτάκης: Παρουσίαση προγράμματος ΝΔ για επιχειρηματικότητα

Μητσοτάκης: Παρουσίαση προγράμματος ΝΔ για επιχειρηματικότητα

Από τον Έβρο και το Εμπορικό Επιμελητήριο, που μίλησε σήμερα, ο Κυριάκος Μηστοτάκης παρουσίασε τον σχεδιασμό της Ν.Δ. και τις προτεραιότητές της για τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας .

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συνάντηση που είχε με τους παραγωγικούς φορείς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στη Θράκη, κατηγόρησε την κυβέρνηση για υπονόμευση της υγιούς επιχειρηματικότητας και σημείωσε πως στόχος της Ν.Δ. είναι η στήριξη της παραγωγής πλούτου από ιδιωτικές επενδύσεις, τις οποίες χαρακτήρισε μοναδικό τρόπο αντιμετώπισης της ανεργίας, η δημιουργία σταθερών και καλά πληρωμένων θέσεων απασχόλησης, ώστε «να μπορέσουμε να βγάλουμε τη χώρα από το φαύλο κύκλο στον οποίο έχει μπει τα τελευταία χρόνια».

Ειδικότερα έκανε λόγο για την ανάγκη ενός σταθερού φορολογικού καθεστώτος, με μειωμένους φορολογικούς συντελεστές για τις επιχειρήσεις, αποκατάσταση συνθηκών πραγματικής ρευστότητας στην αγορά, μείωση του διοικητικού βάρους για τις επιχειρήσεις με κάθετη απλοποίηση αδειοδοτικών εργασιών και διευκόλυνση του επιχειρείν μέσα από την πλήρη αποσαφήνιση ζητημάτων σχετικών με τις χρήσεις γης καθώς και η δυνατότητα από το κράτος σε όλες του τις εκφάνσεις (κεντρικό κράτος, Περιφέρεια, δημοτικές αρχές), να δρομολογούν μόνες τους ή σε συνδυασμό με τον ιδιωτικό τομέα μια σειρά από βασικά έργα υποδομής τα οποία θα μπορούν να διευκολύνουν την αναπτυξιακή δυναμική της κάθε περιφέρειας».

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους του συνόλου σχεδόν των παραγωγικών φορέων της Περιφέρειας, εξέφρασε την πεποίθηση πως η Θράκη μπορεί να γίνει όχι μόνο κέντρο για την προσέγγιση σημαντικών τουριστικών ροών, αλλά διαμετακομιστικό κέντρο και ενεργειακός κόμβος, σημειώνοντας πως για την πραγμάτωση όλων αυτών δεν απαιτείται ένα νέο στρατηγικό σχέδιο αλλά ορισμένες οριζόντιες πολιτικές και ιεράρχηση των συγκεκριμένων εξειδικευμένων έργων που πρέπει να γίνουν σε επίπεδο Περιφέρειας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter