Μητσοτάκης προς Ιερώνυμο: Καμία αλλαγή στις σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας

Μητσοτάκης προς Ιερώνυμο: Καμία αλλαγή στις σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας

Καμία αλλαγή στις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας υποσχέθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του σήμερα με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ενόψει μάλιστα και της Συνταγματικής Αναθεώρησης. Από την πλευρά του ο κ. Ιερώνυμος επεσήμανε στον κ. Μητσοτάκη πως η Εκκλησία φορολογείται περισσότερο από κάθε άλλο θεσμό.

Τη συνεργασία όλων των πολιτικών για το καλό του λαού, ζήτησε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, κατά την επίσκεψη του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη στην φιλανθρωπική οργάνωση «Αποστολή».

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να ιδωθούν ξανά, να τα ξανακουβεντιάσουμε, να τα ξαναβάλουμε στο τραπέζι και όπου χρειάζεται, με σύνεση, με κατανόηση, χωρίς να δημιουργούμε πληγές, να κάνουμε τα βήματα που χρειάζονται», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος, αναφερόμενος στις σχέσεις της Πολιτείας με την Εκκλησία.

Προσέθεσε δε, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ: «Οι σκέψεις σας να γίνουν κτήμα και των άλλων πολιτικών χώρων και να ακολουθήσουν οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων», ενώ επισήμανε ότι «η Εκκλησία δεν αναγκάζει κανέναν να την ακολουθήσει».

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, μίλησε επίσης, για τη φορολογία της Εκκλησίας, για την οποία είπε: «Δεν υπάρχει κανένας θεσμός που να μη φορολογείται όπως φορολογείται η Εκκλησία. Η Εκκλησία δεν φορολογείται μόνο στον λειτουργικό χώρο. Ό,τι άλλο φορολογείται τεράστια».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε ότι «ενόψει της Συνταγματικής Αναθεώρησης, η Νέα Δημοκρατία δεν κρίνει αναγκαία και δεν πρόκειται να συναινέσει στην αλλαγή των άρθρων του Συντάγματος που αφορούν στις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας. Η ανεξιθρησκεία και ο σεβασμός όλων των θρησκειών έχουν απόλυτη κατοχύρωση. Ως εκ τούτου, μια ουσιαστική κατάργηση του άρθρου 3 του Συντάγματος ή του Προοιμίου του Συντάγματος, δεν θα πρόσφερε τίποτα ουσιαστικό».

Επιπρόσθετα, επισήμανε ότι «ατα δύσκολα χρόνια της κρίσης, στα πέτρινα χρόνια του μνημονίου, η Ελλάδα βρήκε στήριγμα στην Εκκλησία. Η Εκκλησία δεν εκπλήρωσε μόνο τον πνευματικό της ρόλο, αλλά επαναβεβαίωσε και την κύρια κοινωνική αποστολή της».

Σε αυτό το πλαίσιο, απέδωσε την ερμηνεία του λόγου του, με αναφορά στην προσφορά της Εκκλησίας: «Δεκάδες χιλιάδες μερίδες φαγητού διανέμονται κάθε μέρα από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και από όλες τις μητροπόλεις της Εκκλησίας μας, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Χιλιάδες δέματα αγάπης με όλα τα απαραίτητα φθάνουν κάθε μήνα στα σπίτια χιλιάδων οικογενειών. Εκατοντάδες ιδρύματα και αναρίθμητες φιλανθρωπικές και κοινωνικές οργανώσεις της Εκκλησίας απαλύνουν τον ανθρώπινο πόνο, χωρίς διακρίσεις. Συχνά, χωρίς κρατική βοήθεια, αλλά και με εξειδικευμένο και αφοσιωμένο προσωπικό σε όλη τη χώρα», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter