Μητσοτάκης: Στιγμή… ανεμελιάς η βόλτα στην Πάρνηθα – Η άθληση επιτρέπεται εντός περιφερειακής ενότητας

Μητσοτάκης: Στιγμή… ανεμελιάς η βόλτα στην Πάρνηθα – Η άθληση επιτρέπεται εντός περιφερειακής ενότητας

Στιγμή… ανεμελιάς χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την πρωθυπουργική βόλτα στην Πάρνηθα. Μετά τον σάλο που έχει προκληθεί καθώς ο Κυρ. Μητσοτάκης και η σύζυγός του έκαναν ποδηλατάδα και… motocross, εν μέσω πανδημίας -τη στιγμή που ζητούν από τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους- ο πρωθυπουργός αρκέστηκε να παραδεχτεί πως ήταν «λάθος» μόνο το να… φωτογραφηθεί χωρίς μάσκα ενώ σε μία απέλπιδα προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ισχυρίστηκε πως η άθληση επιτρέπεται εντός περιφερειακής ενότητας!

Δείτε επίσης: Ο πρωθυπουργός της χώρας έχει πρόβλημα

Δείτε επίσης: Και βίντεο από την Πάρνηθα – Μαρέβα και Μητσοτάκης κάνουν motocross την ώρα του θανατικού

Ενόσω η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ζητεί από τους πολίτες πιστή εφαρμογή των μέτρων ώστε να παταχθεί το τέρας του φονικού κορονοϊού, εκείνος έκανε βόλτες στην Πάρνηθα. Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ στον Alpha, αν το έχει μετανιώσει ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε το εξής:

«Ήταν λάθος ότι δέχθηκα να φωτογραφηθώ δίχως μάσκα. Όχι, δεν ήταν λάθος που πήγα για ποδήλατο. Διότι, θέλω να τονίσω ότι η άσκηση επιτρέπεται εντός περιφερειακής ενότητας. Αλλά εκ των υστέρων προφανώς και θα φορούσα μάσκα την ώρα που ζήτησαν οι συμπολίτες μου να φωτογραφηθούμε», με λίγα λόγια δεν μετανιώνει ούτε -φυσικά- ζητά συγγνώμη για το ατόπημά τουτό ενώ για να καλύψει το δεύτερο ολίσθημα (για το πώς βρέθηκε στην Πάρνηθα) μας… ενημερώνει πως η άθληση επιτρέπεται εντός περιφερειακής ενότητας! Να θυμίσουμε πως, για παράδειγμα στην Αττική, υπάρχουν οκτώ περιφερειακές ενότητες ενώ αυτό που ξέραμε μέχρι σήμερα είναι πως υπήρχε αυστηρή και «ισχυρή σύσταση» για ατομική άθληση κοντά στην οικία! Το μόνο βέβαιο είναι πως απέχει πολύ από το… όριο της περιφερειακής ενότητας, που έθεσαν οι ισχυρισμοί Μητσοτάκη στον Alpha.

Δείτε επίσης: Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ένταση του δεύτερου κύματος οφείλεται στο ότι δεν τηρήθηκε αυστηρά η καραντίνα από όλους

Και με αυτή τη διατύπωση, για ακόμα μία φορά, δημιουργείται σύγχυση στους πολίτες αναφορικά με το τι πραγματικά ισχύει. Ο πρωθυπουργός, όπως ισχυρίζεται και ο ίδιος, θα έπρεπε να είναι ο πρώτος που εφαρμόζει τους νόμους και τηρεί ευλαβικά τα μέτρα προστασίας. Σίγουρα, όχι να ωθεί σε παρερμηνείες και να ενισχύει τη διγλωσσία για να καλύψει τα δικά του «κακώς κείμενα».

«Και εγώ είμαι ο πρώτος που βάζω τον πήχη των προσδοκιών πιο ψηλά. Και για τον εαυτό μου. Κάνω και εγώ τη δική μου αυτοκριτική και όπως την κα΄νω εγώ, ζητάω και από όλους τους πολίτες να αναλογιστούν τις στιγμές εκείνες της προσωπικής ανεμελειάς ότι μπορεί να έκαναν ζημιά. Άρα και γι’αυτό το περιστατικό έχει κάνει την αυτοκριτική μου. Νομίζω ότι διογκώθηκε αλλά ξέρετε αυτά συμβαίνουν στην πολιτική. Αλλά μου έδωσε και εμένα τη δυνατότητα να σκεφτώ πόσο σημαντικό είναι το ατομικό παράδειγμα των πολιτικών. Τηρώ τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια και πρέπει να σας πω ότι ενοχλήθηκα που μία μικρή στιγμή ανεμελιάς, αβλεψίας, διογκώθηκε σε τέτοιο βαθμό. Έχω κάνει την αυτοκριτική μου, το ατομικό παράδειγμα είναι σημαντικό. Ενοχλήθηκα που μία μικρή στιγμή ανεμελιάς διογκώθηκε», πρόσθεσε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter