Κυβερνητική σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ

Μηχανισμός είσπραξης ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών

Τη βάση για τη δημιουργία μηχανισμού ενιαίας είσπραξης ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών και φορολογικών οφειλών από τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ συζήτησαν νωρίτερα την Τετάρτη οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας Ε. Τσακαλώτος και Έφη Αχτσιόγλου, με την συμμετοχή του υφυπουργού Εργασίας κ. Α. Πετρόπουλου, του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ κ. Δ. Λιάκο και τον διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γ. Πιτσιλή.

Κυβερνητική πηγή ανέφερε αμέσως μετά το πέρας της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, ότι το αντικείμενό της ήταν διάφορες μνημονιακές δεσμεύσεις, ορισμένες εκ των οποίων είναι συναρμοδιότητας υπουργείου Εργασίας και ΑΑΔΕ. Η ενιαία είσπραξη ασφαλιστικών και φορολογικών οφειλών αναμένεται να υλοποιηθεί το 2018, αλλά έως το τέλος του έτους πρέπει να παρουσιαστεί συγκεκριμένος οδικός χάρτης με τα απαραίτητα βήματα, που θα οδηγήσουν στην εκπλήρωση της μνημονιακής υποχρέωσης.

Τέλος, δεν συζητήθηκε το θέμα των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς ιδιώτες και η ροή πληρωμών βάσει των οποίων θα κριθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.