Μια ακόμη εξαφάνιση πολιτικής αντιπάλου του Λουκασένκο στη Λευκορωσία

Μια ακόμη εξαφάνιση πολιτικής αντιπάλου του Λουκασένκο στη Λευκορωσία

Απήχθη σήμερα στο κέντρο του Μινσκ στη Λευκορωσία το μέλος του προεδρείου του Συντονιστικού Συμβουλίου της αντιπολίτευσης Μαρία Κολεσνίκοβα. Την είδηση δημοσιοποίησε το τοπικό Μέσο Tut.By, το οποίο επικαλούμενο μαρτυρίες κάνει λόγο για άγνωστους κουκουλοφόρους οι οποίοι μετέφεραν την πολιτικό σε μίνι βαν.

Η Κολεσνίκοβα είναι μέλος του προεδρείου του Συντονιστικού Συμβουλίου της αντιπολίτευσης και σύμβουλος της προεκλογικής καμπάνιας της Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια, βασικής αντιπάλου του καθεστώτος Λουκασένκο. Είναι μάλιστα η μόνη εκ των τριών γυναικών της συμμαχίας της Τιχανόφσκαγια, η οποία είχε παραμείνει στη Λευκορωσία, μετά τον αυτοεξορισμό της Τιχανόφσκαγια στη Λιθουανία και της Βάλερι Τσεπκάλο στη Μόσχα.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες η Κολεσνίκοβα, μεταφέρθηκε βίαια σε όχημα ενώ περπατούσε σε περιοχή κοντά στο Εθνικό Μουσείο Τέχνης λίγο μετά τις 10 πμ τοπική ώρα. Τρία ακόμα μέλη του Συντονιστικού Συμβουλίου της αντιπολίτευσης εξαφανίστηκαν το τελευταίο διάστημα και πολλοί ισχυρίζονται ότι πρόκειται για οργανωμένη προσπάθεια των Αρχών να εξαλείψουν το κίνημα των διαδηλωτών.

Η αστυνομία απ’ την πλευρά της, όπως ανέφερε τo ρώσικο πρακτορείο ειδήσεων Interfax, αρνείται τις κατηγορίες ότι κρατάει τη Μαρία Κολεσνίκοβα σε άγνωστη τοποθεσία στο Μινσκ. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter