Μια απάντηση στην Εφημερίδα των Συντακτών

Μια απάντηση στην Εφημερίδα των Συντακτών

Το πρωί του Σαββάτου πόσταρα στο twitter φωτογραφία αναγνώστη η οποία εμφάνιζε την ΕΦΣΥΝ να έχει πρωτοσέλιδο το οποίο καλυπτόταν από διαφημιστικό φυλλάδιο της ΝΔ.

Έγραψα συγκεκριμένα

«Ωραίο πρωτοσέλιδο έχει σήμερα η ΕΦΣΥΝ. Δεν ξέρω πόσο στοιχίζει αλλά δεν μου έχει ξανατύχει τόσα χρόνια, εφημερίδα να δέχεται να καλύψει το πρωτοσέλιδό της με διαφήμιση κόμματος και μάλιστα κόμματος που της κάνει επιθέσεις και την απαξιώνει”

Μετά από ώρες διαπίστωσα πως η έκδοση της ΕΦΣΥΝ στο περίπτερο δεν είχε το διαφημιστικό φυλλάδιο της ΝΔ στην πρώτη σελίδα αλλά στο εσωτερικό. Ένα πολυσέλιδο, πολυτελές φυλλάδιο. Με αυτή την έννοια αδίκησα την εφημερίδα αποδίδοντάς της πρωτοσέλιδη διαφήμιση που δεν ήταν πρωτοσέλιδη. Ήταν όμως διαφήμιση.

Με έκπληξη διάβασα ωστόσο στο site της εφημερίδας άρθρο (διαβάστε εδώ https://www.efsyn.gr/tehnes/media/201649_i-efsyn-gia-diafimistiko-entheto-tis-nd)  που ούτε λίγο ούτε πολύ μου προσάπτει πως κατασκεύασα το…πρωτοσέλιδο σε μια προβοκατόρικη προσπάθεια (τι μου θυμίζει αυτό, τι μου θυμίζει; Α την εποχή που ο ένας δημοσιογράφος κατηγορούσε τον διπλανό του στο γραφείο για ρουφιάνο σε μια παλιά εφημερίδα).

Σκέφτηκα πολύ για να απαντήσω και κατέληξα πως πρέπει γιατί υπάρχει ένα σοβαρό θέμα το οποίο επιχειρείται να καλυφθεί από ένα δήθεν θέμα.

Το σοβαρό θέμα είναι πως η ΕΦΣΥΝ δέχθηκε με αδρή αμοιβή να διαφημίσει το πρόγραμμα της ΝΔ. Αυτό δεν είναι καθόλου κακό, ίσα ίσα είναι καλό οι πολίτες να γνωρίζουν τα προγράμματα των κομμάτων. Δεν έχω καμιά αυταπάτη πως αυτό ήταν η αφετηρία και το κριτήριο της ΕΦΣΥΝ αλλά το βλέπω και έτσι. 

Το πρόβλημα είναι πως η εφημερίδα δέχθηκε επί πληρωμή να δημοσιεύσει τη διαφήμιση της ΝΔ , η οποία με επίσημες και ανεπίσημες ανακοινώσεις έχει αποκαλέσει την ΕΦΣΥΝ όργανο του Μαξίμου και φορέα άθλιας δημοσιογραφίας. Το πρόβλημα επίσης είναι πως η ΝΔ επέλεξε να δώσει λεφτά στην ΕΦΣΥΝ αν και το κοινό της δεν είναι ιδιαίτερα φιλικό προς την ίδια, δεν αποτελεί δηλαδή κομματικό target group.

Η εφημερίδα έχει κάθε δικαίωμα να διαφημίσει τη ΝΔ, πόσο μάλλον όταν η διαφήμιση της δίνει οικονομική ανάσα. Μόνο την επόμενη φορά που θα την αποκαλέσει όργανο του Μαξίμου (θα το ξανακάνει άραγε;), η ΕΦΣΥΝ οφείλει να της θυμίσει πως της εμπιστεύτηκε διαφήμιση μια που δεν το έκανε πριν πάρει τη διαφήμιση.

Σε ό,τι αφορά την ανάρτηση που έκανα για την ΕΦΣΥΝ, στην οποία την εμφάνιζα να έχει πρωτοσέλιδη διαφήμιση της ΝΔ, οφείλω να ζητήσω συγνώμη. Η διαφήμιση δεν ήταν πρωτοσέλιδη και το ένθετο ήταν στο εσωτερικό της εφημερίδας. Ακόμη και τα λεφτά που πήρε η εφημερίδα για να το βάλει ήταν προφανώς λιγότερα από την πρωτοσέλιδη καταχώρηση, άρα και με αυτή την έννοια της είσπραξης την αδίκησα. Τα λεφτά ήταν λιγότερα.

Αυτά για τη δική μου συγνώμη. Τώρα η συγνώμη της ΕΦΣΥΝ προς τους αναγνώστες της που διαμαρτύρονται είναι δική της υπόθεση δεν με αφορά

ΥΓ 1: Το Documento είναι τελικώς η μοναδική εφημερίδα στην οποία η ΝΔ δεν απευθύνθηκε καν για διαφήμιση. 

ΥΓ 2: Σε όσα γράφει ο παθιασμένος συντάκτης του κειμένου της ΕΦΣΥΝ περί προβοκάτσιας και αθλιότητας από τη μεριά μου, θα μου επιτρέψει να απαντήσω με την αποκάλυψη στο Κυριακάτικο Documento, με τη δουλειά μου δηλαδή. Ο συντάκτης του πονήματος καλά θα κάνει να μη βλέπει τη σκιά του και νομίζει πως είναι το μπόι του. Και με το χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα δε γίνεται. Το Documento δημοσιογραφεί με στοιχεία, ονόματα και διευθύνσεις. Όχι με αρχικά ονομάτων, υπονοούμενα και αναφορές σε κάποιον , που κάπου , κάποτε, έκανε κάτι κακό.  

_x000D_
_x000D_

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter