Μία από τα ίδια στη ΔΕΘ

Μία από τα ίδια στη ΔΕΘ

Πολλά “θα” και καθόλου όραμα στην ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Την ώρα που ζητούσε από τους Έλληνες να τον εμπιστευτούν και μάλιστα τυφλά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε δέσμιος ακόμη και του κομματικού του κατεστημένου.Σε μια ομιλία-προγραμματικό σταθμό,  βρήκε τον χώρο και τον τρόπο να μοιράσει τα εύσημα στους δυο πρώην προέδρους του κόμματός του, που από την πρώτη γραμμή των καθισμάτων του συνεδριακού κέντρου στο Βελλίδειο τον παρακολουθούσαν στενά. Και παρά το προσκλητήριο, ο πολιτικός λόγος που άρθρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν απευθυνόταν σε όλους ‘Ελληνες. Απευθυνόταν μόνο στο κοινό που μπορεί να τον ακούσει.

Η ομιλία του στην πραγματικότητα, όχι μόνο δεν έδωσε ένα όραμα στους Έλληνες, αλλά δεν κόμισε κιόλας κάτι καινούριο. Πλην της επιβεβαίωσης του ακραία φιλελεύθερου μοντέλου διακυβέρνησης που οραματίζεται και της πολιτικής του αγωνίας να περάσει τη συνείδηση ότι μπορεί να εκφράσει το λαό. Η αδυναμία του δε να παρουσιάσει ένα συγκροτημένο και κοστολογημένο μοντέλο διακυβέρνησης μετεξελίχθηκε σε ‘επιθετικότητα’, αντίθετη με το μοντέλο του στιβαρού πολιτικού ηγέτη που επιφυλάσσει για τον εαυτό του.

Εκείνοι που δεν ζήτησαν από τον Τσίπρα να πει πως θα σκίσει τα μνημόνια “ζητούν από μένα να πω πως θα φέρω επενδύσεις και πως θα εξορθολογίσω το Δημόσιο”. Εμφανής καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ ήταν η επικοινωνιακή προσπάθεια του επιτελείου του να αφαιρέσει από τον πρωθυπουργό τη δυναμική του αυριανού του πολιτικού αντιπάλου με μια και μοναδική ονομαστική αναφορά στο πρόσωπό του και παντελή απουσία κριτικής στα κυβερνητικά πεπραγμένα.

Οι βασικότερες εξαγγελίες

-Εισαγωγή κατώτατου κατώτατου φορολογικού συντελεστή 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, με 1.000 ευρώ αφορολόγητο για κάθε παιδί.

-Οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα υπερισχύουν των κρατικών συλλογικών συμβάσεων.

-κίνητρα για να ανακαινισθεί το απόθεμα των παλιών ακινήτων.Αναστολή του Φ.Π.Α. στις νέες οικοδομές και το φόρο υπεραξίας για τρία χρόνια και απλούστευση της διαδικασία μεταβίβασης ακινήτων.

– έκπτωση φόρου ίση με το 40% της δαπάνης που – με όλα τα νόμιμα παραστατικά – κατέβαλλε ο ιδιοκτήτης για λειτουργική, αισθητική, αντισεισμική και ενεργειακή αναβάθμιση, συντήρηση και αξιοποίηση υφιστάμενων κατοικιών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter