Μία από τις επιστολές-βόμβα από την Αθήνα έγραφε: Γερούν Ντάισελμπλουμ

Μία από τις επιστολές-βόμβα από την Αθήνα έγραφε: Γερούν Ντάισελμπλουμ

Ο Ολλανδός επικεφαλής του Eurogroup, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ήταν ο στόχος ενός από τα παγιδευμένα πακέτα τα οποία «αναχαιτίστηκαν», γνωστοποίησε σήμερα ο εκπρόσωπός του μία ημέρα μετά τον εντοπισμό στην Αθήνα ύποπτων πακέτων με παραλήπτες διάφορες προσωπικότητες σε ευρωπαϊκές χώρες.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο υπουργός Ντάισελμπλουμ ήταν ο στόχος της μιας παγιδευμένης επιστολής», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κουν Χέλινκ, ο εκπρόσωπος του Ντάισελμπλουμ, αποφεύγοντας πάντως να επιβεβαιώσει πως επρόκειτο για ένα από τα πακέτα που εντοπίστηκαν στην Αθήνα.

Η αστυνομία εντόπισε χθες σε ένα κέντρο διαλογής αλληλογραφίας στην πρωτεύουσα οκτώ ύποπτα πακέτα, που είχαν παρόμοιες διευθύνσεις με εκείνα τα οποία είχαν σταλεί στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας και στο ΔΝΤ στο Παρίσι.

Τα πακέτα τα οποία εντοπίστηκαν είχαν παραλήπτες «προσωπικότητες ευρωπαϊκών χωρών» και διεθνών οικονομικών οργανισμών, σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία.

Προ ημερών, αυτό που παραλήφθηκε στο Παρίσι είχε αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στο πρόσωπο και τα χέρια η υπάλληλος που το άνοιξε, ενώ αυτό που είχε σταλεί στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας αναχαιτίστηκε από τις υπηρεσίες ασφαλείας. Η οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή του πακέτου στο Βερολίνο, ενώ οι γαλλικές αρχές θεωρούν ότι η ίδια ευθύνεται για την αποστολή στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter