Μια διεθνής διάκριση για τον Έλληνα ραδιοφωνικό παραγωγό Δημήτρη Αυγέρο / Home 89,1 στη Χαλκίδα

Μια διεθνής διάκριση για τον Έλληνα ραδιοφωνικό παραγωγό Δημήτρη Αυγέρο / Home 89,1 στη Χαλκίδα

Ο Δημήτρης Αυγέρος είναι δημοσιογράφος που όμως επέλεξε μετά το 2004 να αφήσει την καριέρα του στην τηλεόραση και να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Η μουσική ήταν ανέκαθεν η λατρεία του και κατάφερε να χτίσει το δικό του (μαζί με τους συνεργάτες του) ραδιοφωνικό σταθμό στη Χαλκίδα, όπου ζει πλέον μόνιμα.

Κάπως έτσι γεννήθηκε ο Home 89,1 «Το σπίτι της μουσικής».

Ένα ραδιόφωνο που ξεχώρισε από την πρώτη μέρα εκπομπής για την καλή μουσική, τη ζωντάνια και το κέφι που εκπέμπουν οι παραγωγοί του.

Γιατί ο Home 89,1 είναι ένα ραδιόφωνο ζωντανό, κόντρα στο πνεύμα της εποχής που θέλει άψυχα Playlists με 200 κομμάτια που σε πιάνει ναυτία να ακούς και να ξανακούς.

Το καλοκαίρι του 2019 οι προσπάθειες του Δημήτρη Αυγέρου τόσο ως παραγωγού όσο και ως συνιδρυτή του σταθμού, πήραν την καλύτερη δυνατή διάκριση μέσα από το διεθνούς κύρους περιοδικού «Monocle»και την ειδική έκδοση, The Escapist 2019 που κάνει για τους καλοκαιρινούς προορισμούς.

Home 89,1 και Δημήτρης Αυγέρος γίνονται οι «πρεσβευτές» του υψηλού γούστου – που προβάλλει το περιοδικό.

Διαβάστε το αφιέρωμα και τη συνέντευξη του Δημήτρη Αυγέρου στο «Monocle»(και όσοι δεν είστε στη Χαλκίδα απολαύστε ξεχωριστές μουσικές, και ραδιοφωνικούς παραγωγούς που τιμούν το αγαπημένο μέσο στο https://www.home891.gr/)

Τα παράκτια

Το καλοκαίρι δίπλα στη θάλασσα απαιτεί ένα ξεχωριστό είδος playlist. Ζητήσαμε από τρεις selectors που ζουν κάτω από τον ήλιο να επιλέξουν τα πιο σημαντικά τους ακούσματα. (Σ.Σ. “εγχώριας” παραγωγής)

Δημήτρης Αυγέρος – Home Radio 89.1 (Χαλκίδα)

Εμβέλεια: Περίπου 100χλμ. γύρω από την πρωτεύουσα της Εύβοιας , τη Χαλκίδα, από περιοχές της Σκιάθου μέχρι τη Βορειοανατολική Αττική.

Ακούγεται καλύτερα: Οδηγώντας στις ελληνικές ακτές ή με ένα ποτό στο χέρι κατά το ηλιοβασίλεμα.

Έχετε ήδη μισθώσει το αυτοκίνητο για τις διακοπές σας, αλλά σας λείπει η μουσική playlist για το ταξίδι σας στο νησί; Αφήστε τον Home Radio της Χαλκίδας να σας καθοδηγήσει. Ο σταθμός ο οποίος εκπέμπει από την Εύβοια, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, αποφεύγει την “εμπορική” μουσική και τα hits, προτείνοντας φρέσκα μουσικά ακούσματα από πολλά διαφορετικά είδη, από τη soul και τη funk μέχρι την ποιοτική dance μουσική. Η ομάδα παραγωγών και DJs του συνιδρυτή του Home, Δημήτρη Αυγέρου, έχει δημιουργήσει μια συλλογή από 20.000 τραγούδια για ηλιόλουστες-κυρίως- μέρες. Ο ίδιος μας εξηγεί την άποψή του σχετικά με τη φιλοσοφία πίσω τις λίστες του σταθμού:

Πώς δημιουργήθηκε ο Home Radio;

Το 2014 ιδρύσαμε τον Home με ένα φιλόδοξο σχέδιο: να δημιουργήσουμε έναν ραδιοφωνικό σταθμό που εκπέμπει με κριτήριο την αγάπη για τη μουσική. Τοποθετούμε τη μουσική μας άποψη πάνω από το εμπορικό κέρδος, ενώ οι κατάλογοι επιτυχιών μας αφήνουν παγερά αδιάφορους. Μας αρέσει να ανακαλύπτουμε νέους ήχους – από τη soul, τη nu-jazz, την alternative pop-rock σκηνή, αλλά και να προτείνουμε κλασικά ακούσματα από τη δεκαετία του ’60 και μετά. Αγαπούμε και την καλή house και dance μουσική, ιδίως για ακούσματα τις νυχτερινές ώρες.

Ποιο είναι το δικό σου μουσικό γούστο;

Στο σπίτι μου θα ακούσω πιο χαλαρούς ήχους, όπως η jazz και η trip-hop. Αλλά και ηλεκτρονική μουσική η οποία έχει πολλές ενδιαφέρουσες υποκατηγορίες και είναι ένα συνεχώς εξελισσόμενο είδος, το οποίο προσφέρει νέους ήχους.

Πώς άλλαξε η μουσική σκηνή στα ελληνικά με το πέρασμα των χρόνων;

Η οικονομική κρίση έχει βελτιώσει τη μουσική αισθητική, ειδικά στην περιφέρεια της Ελλάδας. Υπάρχει μια πιο ουσιαστική προσπάθεια να επενδύσουμε στην ποιότητα, αντί στους εμπορικούς ρυθμούς.

Πώς επηρεάζει το πρόγραμμά σας το γεγονός ότι ο σταθμός εκπέμπει από μια παραθαλάσσια τοποθεσία;

Το να ξυπνάς ένα ηλιόλουστο πρωινό μπροστά στη θάλασσα, σου δημιουργεί αυτόματα μια διάθεση ευφορίας. Αυτό λειτουργεί καθοριστικά. Αλλά η Χαλκίδα είναι επίσης γνωστή ως “πόλη των τρελών νερών” λόγω του παλιρροϊκού φαινομένου. Κάθε έξι ώρες η έλξη της Σελήνης αναστρέφει την κατεύθυνση του νερού στις ακτές της πόλης. Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε τον αντίκτυπο αυτής της φυσικής ενέργειας στους ανθρώπους.

Αλλάζει το μουσικό στυλ του Home το καλοκαίρι;

Από την Άνοιξη μέχρι το Φθινόπωρο βιώνουμε μια διαφορετική ατμόσφαιρα η οποία ενισχύει την καλοκαιρινή μας διάθεση κι ακούμε περισσότερους world ήχους (cumbia, salsa, dub, bossanova).

Τι είδους ελληνική μουσική μεταδίδετε;

Τραγούδια που ταιριάζουν με το στυλ μας και καλύπτουν το κενό που αφήνουν άλλοι ραδιοφωνικοί σταθμοί. Φυσικά δεν πηγαίνουμε σε κατηγορίες όπως η ελληνική mainstream ή λαική μουσική.

H playlist του Home Radio 89,1 με ελληνικές παραγωγές

1. Cayetano: Je Suis Paree

2. Σtella: Picking Words

3. Dousk: Anagram

4. Serafim Tsotsonis: Wood Street

5. Mikael Delta feat. Tania Tsanaklidou: Mια αγάπη μικρή

6. Savvas: Morning Martini

7. Agatha: The Boy With the Blue Eyes

8. Xaxakes: Στα ξαφνικά

9. Fantastikoi Hxoi: Ancestral

10. Keep Shelly in Athens: Believe



Δείτε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του σταθμού:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2019/05/31/5cf0e11b825e633b5e5a0772.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter