Μία εικόνα χίλια ψέματα. Το photoshop κόβει και ράβει την ιστορία, στο HOTDOC που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Ένα μοναδικό αφιέρωμα του HOTDOC στην τέχνη της παραπλάνησης, της αλλοίωσης της ειδησεογραφίας και της κατασκευής ηγετών. Από την αφαίρεση, με τους «εχθρούς» να εξαφανίζονται από ιστορικές φωτογραφίες, ως τη σύνθεση, με την προσθήκη προσώπων, η δύναμη της εικόνας είναι τεράστια.

Η αξία της έχει αποτιμηθεί σε τουλάχιστον χίλιες λέξεις. Οι τεχνικές αλλοίωσής της, γνωστές από την εποχή που εφευρέθηκε η αποτύπωση του στιγμιαίου κάδρου σε μια επιφάνεια, παράγουν ισάριθμα ψέματα, διαμορφώνοντας απόψεις και συνειδήσεις, χτίζοντας προφίλ ηγετών και στήνοντας καριέρες καλλιτεχνών.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.