Μια επικίνδυνη αφωνία Μητσοτάκη

Μια επικίνδυνη αφωνία Μητσοτάκη

Ο πόλεμος που ξεκίνησε το Σάββατο που μας πέρασε με το άρθρο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη κατά του διαδόχου του επίσης πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή έχει δημιουργήσει σφοδρές αναταράξεις στη Νέα Δημοκρατία.

Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του χρόνου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά δήλωσή του, θα ανέβει στο βουνό για να αποφασίσει ποιόν θα προτείνει για επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι υπόγειες διεργασίες στο κυβερνών κόμμα λαμβάνουν διαστάσεις εμφύλιας σύρραξης.

Η ξαφνική επίθεση Σημίτη στον Κώστα Καραμανλή για θέμα εξωτερικής πολιτικής ξένισε πολλούς. Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα της επιδείνωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων ως απόρροια της τότε πολιτικής Καραμανλή.

Και ουδείς, εκτός του πάλαι ποτέ ακραιφνούς καραμανλικού Γιώργου Κουμουτσάκου δεν αντέδρασε. Ούτε καν η αδελφή του πρωθυπουργού, Ντόρα Μπακογιάννη, υπουργός Εξωτερικών τότε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ποιεί τη νύσσα και δεν εκδηλώνεται σχετικά με τα λεγόμενα Σημίτη. Αφήνει να σύρονται οι υπόνοιες για κακή διαχείριση των διαφορών των ελληνοτουρκικών θεμάτων από την κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή και δεν παίρνει θέση.

Εδώ όχι μόνο δεν υπάρχει συνέχεια στην εξωτερική πολιτική της χώρας μεταξύ διαφορετικών παρατάξεων αλλά ούτε συνέχεια μεταξύ της ίδιας παράταξης.

Όπως διαμορφώνεται το σκηνικό στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται σαν να θέλει ο πρωθυπουργός να μειώσει την καραμανλική πτέρυγα του κόμματός του και χρησιμοποιεί τον Κώστα Σημίτη.

Το κάνει γιατί θέλει να δώσει πόντους σε μια υποψηφιότητα Σαμαρά για πρόεδρο Δημοκρατίας; Το κάνει γιατί θέλει να προωθήσει υποψηφιότητα δικής του επιλογής χωρίς να υπάρχουν αντιδράσεις από του καραμανλικούς;

Ανεξάρτητα για πιο λόγο υπάρχει αυτή η αφωνία από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το τραγικό είναι ότι ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί τις ελληνοτουρκικές σχέσεις για να λύσει τα εσωκομματικά προβλήματά του καθώς και για επικοινωνιακούς λόγους.

Κάτι που τον κατατάσσει στους επικίνδυνους για τη χώρα πολιτικούς. Αν δεν το συνειδητοποιεί ο ίδιος, ας τον προφυλάξουν οι συνεργάτες του. Θα κάνουν καλό και στη χώρα και στο κόμμα τους.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter