Μια επικίνδυνη κυβέρνηση

Μια επικίνδυνη κυβέρνηση

Η Νέα Δημοκρατία νίκησε στις εκλογές του Ιουλίου και σχημάτισε κυβέρνηση, στηριζόμενη κυρίως στην αντίθεσή της στη Συμφωνία των Πρεσπών, στη θέση της ότι η μεσαία τάξη υπερφορολογείται και στην άποψή της ότι τα Εξάρχεια σφύζουν από ανομία.

Πριν τελειώσει η χρονιά έχει κάνει δεκτή τη συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία μάλιστα υπερθεματίζει στα διεθνή φόρα, θεωρεί ότι η μεσαία τάξη αρχίζει από το εισόδημα των 550 ευρώ μηνιαίως μη αφαιρώντας τίποτα από τη φορολογία της και κατατρομοκρατεί με τα ΜΑΤ την Αθήνα και ειδικά τα Εξάρχεια ξυλοκοπώντας όποιον τολμήσει να περάσει από τους δρόμους τους.

Και σαν να μην έφταναν τα παραπάνω νομοθετεί προς διευκόλυνση των ημετέρων, έχει καταλάβει τον κρατικό μηχανισμό, ως έτοιμη από καιρό, με τα δικά της «άριστα» παιδιά ανεξαρτήτως προσόντων και κυβερνά σαν να βρίσκεται σε μια υπό κατάληψη χώρα.

Δέσμιος των υποχρεώσεών του ο πρωθυπουργός βλέπει την προσεχή εκλογή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ως ευκαιρία να ξεφύγει από τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, ενώ σχεδιάζει διπλές εκλογές για παραμείνει περισσότερα χρόνια στην εξουσία.

Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα θεωρώντας και την εξωτερική πολιτική ως παιγνίδι επιδίδεται σε πράξεις που φέρνουν τη χώρα μπροστά σε επικίνδυνες καταστάσεις κυρίως σε σχέση με την Τουρκία.

Χωρίς καμία δεύτερη σκέψη ανακοινώνει τη διακοπή των συζητήσεων για τα ΜΟΕ με τη γείτονα, κάτι που σε ελάχιστες ώρες την ανακαλεί. Δημιουργεί σύγχυση λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, σκληραίνει στα λόγια τη στάση της στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, στην οποία αρκετές χώρες όπως η Γαλλία και το Ισραήλ ακολουθούν την ίδια τακτική απέναντι στην Τουρκία, αλλά ψελλίζει κάτι περί παρανόμων ενεργειών όταν η τουρκική πλευρά ανακοινώνει ότι σύντομα θα περάσει από την εθνοσυνέλευσή της η συμφωνία με τη Λιβύη που εξαφανίζει από τον χάρτη Καστελόριζο και Κρήτη σχετικά με τις ΑΟΖ. Πανηγυρίζει για τη μη άσκηση βέτο από την Τουρκία στην έκδοση του κοινού ανακοινωθέντος της συμμαχίας χωρίς να συνειδητοποιεί τις πραγματικές της βλέψεις για το μέλλον.

Όλα αυτά αποκαλύπτουν ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κυβερνά άλογα με μόνο μέλημά της το συμφέρον το δικό της και όχι το συμφέρον της χώρας. Είναι μια κυβέρνηση που η επικινδυνότητά της θα πρέπει να αναδειχτεί άμεσα από τη δημοκρατική αντιπολίτευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως το μεγαλύτερο κόμμα αυτής, πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες ενημέρωσης της κοινής γνώμης με όλους τους δυνατούς τρόπους. Δεν υπάρχει χρόνος για λεπτό καθυστέρηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οδηγεί τη χώρα συνειδητά ή όχι σε μια νέα οικονομική και πιθανόν εθνική κρίση.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter