Μια ευχή: Να μη γίνει Σαρτζετάκης

Μια ευχή: Να μη γίνει Σαρτζετάκης

Για τον Κυριάκο είναι ένα εργαλείο με φουστάνια. Καθώς πνιγόταν στη δίνη της ελληνοτουρκικής περιπέτειας και του αδιέξοδου προσφυγικού που τον οδήγησε να γλείψει εκεί όπου έφτυνε και να ιδρύσει πάλι το υπουργείο, πιάστηκε από τα μαλλιά της.

Μια γυναίκα στην Ηρώδου Αττικού. Μια δικαστίνα από την έδρα στην προεδρική καθέδρα. Μια έκπληξη για πολλούς, η οποία έρχεται να ταράξει λίγο τα γκρίζα νερά του πολιτικού μας συστήματος. Η Σακελλαροπούλου είναι χωρίς αμφιβολία το πρόσωπο των ημερών. Ξεπέρασε τον προαχθέντα σε υπουργό Μηταράκη, τον νεοεισελθόντα στην εγχώρια δημοσιότητα Χαφτάρ, ακόμη και τον άγριο Ερντογάν με τον οποίο οι Ελληνίδες –ίσως και οι Τουρκάλες– μαμάδες απειλούν τα παιδιά τους για να φάνε το φαΐ τους. Και είναι βέβαιο ότι θα καταλάβει τον προεδρικό θώκο, αφού τόσο η ΝΔ του Κυριάκου όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα της δίνουν θετική ψήφο. Αν υπολογίσουμε και το ΚΙΝΑΛ της Φώφης, η κυρία θα είναι κυρία πρόεδρος από την πρώτη ψηφοφορία.

Δεν την κοιτάζουν όλοι, φυσικά, με το ίδιο μάτι. Για τον Κυριάκο είναι ένα εργαλείο με φουστάνια. Καθώς πνιγόταν στη δίνη της ελληνοτουρκικής περιπέτειας και του αδιέξοδου προσφυγικού που τον οδήγησε να γλείψει εκεί όπου έφτυνε και να ιδρύσει πάλι το υπουργείο, πιάστηκε από τα μαλλιά της. Το δικό της πρόσωπο προορίζεται να κρύψει το πρόσωπο του Πλεύρη, του Αδωνη, του Βορίδη, του Στεφανή και εν γένει το μάτσο πρόσωπο της Δεξιάς, έτσι που την έκανε. Για τον Τσίπρα, από την άλλη, η Σακελλαροπούλου υπήρξε ένα δίλημμα που υποχρεώθηκε να απαντήσει. Τη θέλει ως πρόσωπο, την πάει, ξέρει ότι είναι πιο κοντά στην Αριστερά παρά στη Δεξιά της ομοφοβίας και του σεξισμού. Αλλά ως εργαλείο, καμουφλάζ, αντιπερισπασμός του Μητσοτάκη τού προκαλεί πολιτική αλλεργία.

Οι άλλοι, ο καθείς κατά τα σχέδιά του. Ο Βελόπουλος διέκρινε στην επιλογή της την «αριστεροφοβία» της ΝΔ – ο ίδιος είναι απλώς ξενόφοβος, ομοφοβικός, ισλαμοφοβικός και διάφορα άλλα με συνθετικό τον φόβο. Και την απορρίπτει γιατί διάφορες αποφάσεις της, όπως για παράδειγμα αυτή για τα προσφυγόπουλα, τις θεωρεί ανθελληνικές. Α επίσης έχει πρόβλημα γιατί ως πρόεδρος δεν θα μπορεί να επισκέπτεται το Αγιον Ορος. Ο Σαμαράς τη βρίσκει πολύ συριζαία και έχει πρόβλημα που ο Κυριάκος έγινε ουρά του Τσίπρα. Ο Βαρουφάκης τη βρίσκει συστημική και πρότεινε τη Μάγδα Φύσσα, χωρίς να τη ρωτήσει. Η επιτομή του γελοίου, που ολοκληρώθηκε με την απαξιωτική δήλωση της ίδιας της «υποψήφιας». Η Φώφη είναι υπέρ, τη βρίσκει προοδευτική, κάνει και το χατίρι του Μητσοτάκη.

Και η ίδια; Το δικαστικό της βιογραφικό γράφει εντιμότητα, αλλά υπάρχουν και αποφάσεις της τουλάχιστον αμφιλεγόμενες. Η δικαστική της ιδιότητα για πολλούς είναι εγγύηση επιτυχίας, για επίσης πολλούς είναι λόγος αμφιβολίας. Τελικά, το πρέπον είναι να την καλωσορίσουμε στα νέα καθήκοντα και να ευχηθούμε ένα πράγμα: να μη γίνει Σαρτζετάκης…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter