Μια «άριστη» φίλη της οικογένειας Μητσοτάκη στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

Μια «άριστη» φίλη της οικογένειας Μητσοτάκη στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

Αλώνει με σχέδιο όλες τις κύριες θέσεις του στενού αλλά και του ευρύτερου δημόσιου τομέα η κυβέρνηση Μητσοτάκη τοποθετώντας στελέχη και φίλους.

Τελευταία περίπτωση η Αθηνά Χατζηπέτρου, η οποία ανέλαβε τη θέση της προέδρου και διευθύνουσας συμβούλου, της -υπό πλήρη αναμόρφωση- Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Α.Ε.

Μέχρι σήμερα μην νομίζει κανείς ότι δεν είχε τοποθετηθεί σε κάποια θέση η φίλη της οικογένειας Μητσοτάκη. Ήταν επικεφαλής του εισπρακτικού μηχανισμού του υπουργείου Πολιτισμού. Δηλαδή του ΤΑΠ, του Ταμείου αρχαιολογικών Πόρων του οποίου ήταν πρόεδρος του ΔΣ και από όπου υπέβαλλε την παραίτησή της στην Λίνα Μενδώνη.

Η Αθηνά Χατζηπέτρου, που ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Α.Ε., σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης διαθέτει συνολική εμπειρία 28 ετών στον χώρο της ελεγκτικής και της οικονομικής διαχείρισης και έχει διατελέσει Οικονομική Διευθύντρια των εταιρειών Coca Cola Hellas, Beiersdorf και του ομίλου Inchcape στην Ελλάδα (όμιλος Toyota) από το 1996 έως το 2011. Στη συνέχεια διετέλεσε σύμβουλος του UNECE, του RVO και του υπουργείου Ανάπτυξης σε θέματα χρηματοδοτήσεων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Επιπρόσθετα, διαθέτει πολυετή εμπειρία σε έργα αναδιοργάνωσης και εγκατάστασης συστημάτων ERP, στον σχεδιασμό χρηματοδοτικών προγραμμάτων (financial engineering) και έχει συμμετάσχει σε έργα εξαγορών (mergers and buy outs) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το μόνο που δεν μας αναφέρει η ανακοίνωση είναι ότι είναι στενή φίλη της οικογένειας Μητσοτάκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter