Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ένα μαγικό studio

Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ένα μαγικό studio

Τα 100 χρόνια ζωής γιορτάζει φέτος η Disney, με τους σχεδιαστές της να φτιάχνουν ένα ειδικό φιλμάκι για την χρυσή επέτειο.

Η πρωτότυπη ταινία μικρού μήκους «Μια Φορά σε ένα Στούντιο» των Walt Disney Animation Studios που φτιάχτηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων της Disney, πετυχαίνει μέσα σε λίγα μόλις λεπτά να μας παρουσιάσει 543 χαρακτήρες από 85 μεγάλου και μικρού μήκους ταινίες της «εταιρείας του ποντικού».

Το «Μια Φορά σε ένα Στούντιο» καλωσορίζει καλούς και κακούς ήρωες, πρίγκιπες και πριγκίπισσες, βοηθούς και μάγους, σε μια ολοκαίνουργια CG ταινία κινουμένων σχεδίων που τιμά 10 δεκαετίες αφήγησης, τέχνης και επαναστατικών τεχνολογικών επιτευγμάτων.

Το φιλμ ξεκινά όμως με την ανάποδη και με όρους… ρεαλισμού. Στους χώρους του σημερινού χολιγουντιανού στούντιο, παρακολουθούμε δεκάδες επαγγελματίες να εργάζονται πυρετωδώς στα γραφεία τους. Όταν τελειώνει η εργασία τους αποχωρούν και αφήνουν άδειο το κτίριο. Είναι η στιγμή για να αναλάβει δράση ο Μίκυ Μάους και να ηγηθεί ενός ξεχωριστού reunion, δίνοντας το σύνθημα. Οι πίνακες (ζωγραφιές, φωτογραφίες και αυθεντικά σκίτσα) που στολίζουν τους χώρους του κτιρίου ζωντανεύουν ώστε να πραγματοποιηθεί μια μοναδική επανένωση των πλέον εμβληματικών χαρακτήρων της Disney.

Όλοι μαζί συγκεντρώνονται για μια ομαδική φωτογραφία, με αφορμή την 100ή επέτειο της μαμάς-εταιρείας χωρίς φυσικά να λείπει η συγκίνηση αλλά και τα παρατράγουδα καθώς ο Γκούφι είναι εκείνος που αναλαμβάνει να φωτογραφήσει την πολυπληθή οικογένεια. Το σενάριο και τη σκηνοθεσία της ταινίας «Μια Φορά σε ένα Στούντιο» υπογράφουν οι Νταν Έιμπραχαμ και Τρεντ Κόρι, ενώ την παραγωγή έχουν αναλάβει οι Ιβέτ Μερίνο και Μπράντφορντ Σίμονσεν.

Το φιλμ προβάλλεται στην πλατφόρμα του Disney+ αλλά εκτός του εορταστικού φιλμ που έχει την τιμητική του – και λόγω του χριστουγεννιάτικου κλίματος που ζωηρεύει όσο περνά ο καιρός- μπορούν να παρακολουθήσουν ακόμη την 4K επανέκδοση της κλασικής ταινίας κινουμένων σχεδίων «Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι» του 1937. Το φιλμ –στόλισμα για το οποίο ο Γουόλτ Ντίσνεϊ είχε απέραντη αγάπη είναι το αποτέλεσμα των συνδυασμένων προσπαθειών της ομάδας Walt Disney Studios Restoration and Preservation και καλλιτεχνών από τα Walt Disney Animation Studios. Η ίδια ομάδα, συνεργάστηκε πρόσφατα και για την επανέκδοση του κλασικού έργου κινουμένων σχεδίων του 1950 «Σταχτοπούτα» που είναι επίσης διαθέσιμο στο Disney+.

Τέλος για τον εορτασμό των 100 χρόνων έχουν προστεθεί 27 κλασικά φιλμ μικρού μήκους των Walt Disney Animation Studios, με εμβληματικούς αστέρες όπως ο Μίκυ και η Μίνι Μάους, ο Ντόναλντ Ντακ, ο Γκούφυ, ο Πλούτο, ο Τσιπ και ο Ντέιλ και ο πρώτος σταρ του στούντιο, ο Όσβαλντ ο Τυχερός Λαγός. Οι φαν των δημιουργιών της Disney μπορούν να δουν όλες τις αγαπημένες τους ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, οργανωμένες ανά δεκαετία κυκλοφορίας, στη συλλογή Disney 100 της τηλεοπτικής πλατφόρμας Disney+.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter