Μια ιστορική ευκαιρία για την ανατροπή στην Αθήνα

Μια ιστορική ευκαιρία για την ανατροπή στην Αθήνα

Αυτή την Κυριακή βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική ανατροπή. Αυτή την Κυριακή επιλέγουμε μια άλλη διαδρομή, που οδηγεί σε μια πιο ανθρώπινη πόλη, και αφήνουμε οριστικά στο παρελθόν τους δημάρχους που αντί για λύσεις δημιουργούν προβλήματα.

Η Αθήνα έχει διαχρονικά πληρώσει πολύ ακριβά επαγγελματίες πολιτικούς χωρίς γνωστικό υπόβαθρο και χωρίς ικανότητα σχεδιασμού. Αυτό, εκτός των άλλων, οδηγεί και στην απαξίωση της πολιτικής στα μάτια των πολιτών και στη μεγάλη αποχή. Αυτό πρέπει να το αλλάξουμε.

Προσωπικά, αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα ως δήμαρχος Αθηναίων γιατί πιστεύω βαθιά πως η τοπική αυτοδιοίκηση είναι η πρώτη γραμμή άμυνας σε έναν κόσμο που δεν μπορούμε πλέον να θεωρούμε ως αυτονόητες την ασφάλεια και την πρόοδο.

Από τη Δευτέρα κιόλας περνάμε από τη θεωρία στην πράξη, θέτουμε σε εφαρμογή το σχέδιό μας για μια καλύτερη Αθήνα και εφαρμόζουμε το πρόγραμμα του συνδυασμού Αθήνα ΤΩΡΑ, που είναι γραμμένο σε ενεστώτα χρόνο και όχι σε μέλλοντα. Ενα πρόγραμμα που πιστεύω πραγματικά πως θα γιατρέψει πολλές παθογένειες που έχουμε κληρονομήσει από προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Η Αθήνα δεν έχει ούτε χρόνο ούτε περιθώριο για άλλα πειράματα.

Ο δικός μου στόχος δεν είναι απλώς να νικήσω έναν ανεπαρκή δήμαρχο, αλλά να ανατρέψουμε μαζί με τους πολίτες την εδραιωμένη πεποίθηση ότι τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει σε αυτή την πόλη και σε αυτήν τη χώρα. Σε αυτές τις εκλογές δεν έθεσα υποψηφιότητα για να κάνω καταγραφή ποσοστών, αλλά για να πάρω την ευθύνη ώστε να αλλάξει η πόλη που αγαπάω.

Ηδη σε αυτήν τη μικρή προεκλογική περίοδο καταφέραμε πολλές μικρές νίκες, με κυριότερη την υιοθέτηση της ατζέντας μας από τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Οι ιδέες της βιώσιμης ανάπτυξης, της ανθεκτικότητας και της συμπερίληψης είναι ιδέες που υπερβαίνουν τα κομματικά στεγανά, έχουν πολύ μεγάλη αξία και απαντούν στις σύγχρονες προκλήσεις της κλιματικής κρίσης, της ενεργειακής φτώχειας και των κοινωνικών ανισοτήτων.

Την Κυριακή έχουμε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία και το δίλημμα είναι παραπάνω από ξεκάθαρο:

Δίνουμε στον κ. Μπακογιάννη τη δυνατότητα να συνεχίσει για άλλα πέντε χρόνια τα πειράματά του και τη συσσώρευση προβλημάτων ή κάνουμε επανίδρυση της καθημερινότητάς μας σε μια πόλη που φροντίζει και νοιάζεται για τους κατοίκους της;

Απευθύνω, λοιπόν, ένα ευρύ κάλεσμα σε όλους τους συμπολίτες μου και σε όσους δεν ψήφισαν στον πρώτο γύρο, ανεξαρτήτως της κομματικής τους προέλευσης, να σταθούν δίπλα μας και να κάνουμε μια μεγάλη ανατροπή. Σε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξουμε πραγματικά την πόλη μας σας θέλω όλους μαζί.

Η επόμενη πενταετία είναι η πλέον καθοριστική για το παρόν και το μέλλον της Αθήνας. Ηρθε η ώρα να αποφασίσουμε ποια ακριβώς Αθήνα θέλουμε.

Προσωπικά θέλω και θα παλέψω για ένα δήμο που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και στα όνειρα των κατοίκων του.

Εχουμε μπροστά μας τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ένα νέο παράδειγμα αυτοδιοίκησης στην Αθήνα. Μια κανονικότητα που θα προσαρμόζεται στις ανάγκες των πολιτών και όχι στις φιλοδοξίες και στο lifestyle του κάθε δημάρχου.

Η Ιστορία είναι γεμάτη από «σίγουρους» νικητές που στο τέλος ανατρέπονται. Μια τέτοια ιστορική στιγμή έχουμε μπροστά μας. Ας την εκμεταλλευτούμε.

Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Αθήνα, η στιγμή είναι τώρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter