Μια κυβέρνηση-μπάχαλο: Άλλα λέει η εκπρόσωπος, άλλα το υπουργείο Παιδείας για τα σχολεία

Μια κυβέρνηση-μπάχαλο: Άλλα λέει η εκπρόσωπος, άλλα το υπουργείο Παιδείας για τα σχολεία

Και το κυβερνητικό μπάχαλο συνεχίζεται, παρά τις συσκέψεις, τους πρωινούς καφέδες και την επιτελική εικόνα που θέλει να προβάλει.

Θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν πλέον για κλάματα.

Με τους ειδικούς να αναρωτιούνται πως συνδέεται το lockdown με το άνοιγμα των σχολείων και με την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη να δηλώνει πως δεν έχει ακόμα αποφασιστεί τίποτα για τα σχολεία… έρχεται η «νέα» υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή να πει τη δική της «άποψη» στη γραμμή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Και σε όλα αυτά να προσθέσουμε τη δήλωση του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη πως δεν αποκλείει αυστηρότερα μέτρα.

Όπως λοιπόν είπε νωρίτερα στο ραδιόφωνο του Alpha, η Ζέτα Μακρή – σαν να μην έχει ακούσει καν τη δήλωση της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου – την ερχόμενη Δευτέρα ανοίγουν τα πρώτα σχολεία (νηπιαγωγεία, δημοτικά και ειδικής αγωγής)

Συγκεκριμένα ανέφερε πως η απόφαση είναι ειλημμένη για άνοιγμα νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων και σχολείων ειδικής αγωγής τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021.

«Θα ανοίξουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά τη Δευτέρα 11/1. Το έχει ανακοινώσει ήδη η υπουργός. Θα γίνει διά ζώσης επαναλειτουργία. Γιατί εξ αποστάσεως θα γίνεται για τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές βαθμίδες», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία δεν περιμένουμε κάτι από τους λοιμωξιολόγους που συνεδριάζουν την Παρασκευή τόνισε στη συνέχεια. «Για τις άλλες δραστηριότητες ναι. Όχι όμως γι’ αυτά τα οποία έχουν ήδη ανακοινωθεί», πρόσθεσε.

«Οι εκπαιδευτικοί είναι στις θέσεις τους από την παρασκευή στις 8 του μηνός με τη δυνατότητα αν θέλουν να κάνουν δειγματοληπτικά τεστ», συμπλήρωσε.

Βέβαια, η κυρία Μακρή ακολουθεί και την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας το οποίο δήλωνε νωρίτερα:

«Υπενθυμίζεται η απόφαση της Κυβέρνησης, στη βάση εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, για δια ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Ειδικών Σχολείων όλων των βαθμίδων την προσεχή Δευτέρα 11/1. Στη βάση εγκυκλίου που εστάλη προς τα σχολεία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8/1.

Αύριο, Παρασκευή, 8/1 Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης.»

Τώρα το ότι άλλα λέει το υπουργείο Παιδείας, άλλα λέει η κυβερνητική εκπρόσωπος και ενδεχομένως άλλα έχουν εισηγηθεί οι ειδικοί επιστήμονες, ίσως να είναι γνώρισμα της αριστείας τους και των παραγκωνισμών… Ίσως και των συμφερόντων.

Και όλα αυτά όταν σε όλη την Ευρώπη προχωρούν σε συνέχιση του lockdown, ενώ οι ειδικοί φοβούνται νέο πιο σκληρό κύμα της πανδημίας, ενώ η κυβέρνηση έκανε πίσω στις απαιτήσεις της Εκκλησίας για άνοιγμα των ναών την ημέρα των Θεοφανειών. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter