Μια μέρα δεν είναι ποτέ αρκετή για τους Blind Guardian

Μια μέρα δεν είναι ποτέ αρκετή για τους Blind Guardian

Πέντε φορές που οι θεματοφύλακες του ευρωπαϊκού power metal έπαιξαν δύο συνεχόμενες βραδιές στην Αθήνα.

Η είδηση ότι οι Blind Guardian θα χρειάζονταν και δεύτερη μέρα στην Αθήνα προκειμένου να ικανοποιηθεί η αυξημένη ζήτηση για εισιτήρια, μόλις 15 μήνες μετά την εμφάνισή τους στο Release Athens 2022, εξέπληξε πολλούς. Μήπως όμως δεν θα έπρεπε;

Από τη μία, οι λόγοι που συντρέχουν ώστε το Floyd, ο αναμορφωμένος συναυλιακός χώρος της οδού Πειραιώς 117 να εγκαινιαστεί την Παρασκευή 6 αντί για το Σάββατο 7 Οκτωβρίου είναι πολλοί. Κάτι το νέο άλμπουμ «The God Machine» που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2022, κάτι η διαχρονική σχέση των Γερμανών βάρδων με το ελληνικό κοινό, κάτι η περιέργεια για το καινούριο venue, είναι υλικά που δημιουργούν ένα κοκτέιλ προσμονής για την 13 επίσκεψη των Bling Guardian στην Ελλάδα.

Από την άλλη, δεν είναι μία, ούτε δύο αλλά πέντε οι φορές που η παρέα του Hansi Kürsch χρειάστηκε να παίξει δύο φορές στον ίδιο χώρο προκειμένου να μην μείνουν παραπονεμένοι οι πολυάριθμοι οπαδοί τους. Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:

Η αρχή έγινε το 2002, όταν οι Blind Guardian ήρθαν για τέταρτη φορά στην Ελλάδα έχοντας στις αποσκευές τους το «A Night at the Opera», το οποίο είχε επωμιστεί τον άχαρο ρόλο να διαδεχτεί το μεγαλειώδες «Nightfall in Middle Earth». Παρά το γεγονός ότι το έβδομο άλμπουμ των Γερμανών δεν συγκαταλέγεται στις καλύτερες δουλειές τους, όχι μόνο γέμισαν το ιστορικό Ρόδον το διήμερο 18 – 19 Μαΐου αλλά ενάμιση χρόνο αργότερα, στις 25 Οκτωβρίου 2003 επέστρεψαν για να δώσουν ακόμη μία συναυλία (στο κλαμπ Silo στον Πειραιά) στο πλαίσιο εκείνης της περιοδείας που με 86 συνολικά σταθμούς ήταν η μεγαλύτερη μέχρι τότε στην ιστορία τους.

Το δεύτερο εν Αθήναις διήμερο για τους Blind Guardian ήρθε το 2007. Το ημερολόγιο έγραφε 28 και 29 Απριλίου, το Ρόδον έχει κατεβάσει ρολά από το 2005 και η περιοδεία για την προώθηση του «A Twist in the Myth» κάνει δύο στάσεις στο Fuzz Club. Παρά το ότι το άλμπουμ το θυμόμαστε μόνο για το εκπληκτικό του εξώφυλλο, ο νέος συναυλιακός προορισμός της πρωτεύουσας γεμίζει ασφυκτικά και τις δύο μέρες.

Το ίδιο έγινε και τέσσερα χρόνια αργότερα, στις 6 και 7 Μαΐου 2011 στο πλαίσιο της περιοδείας «Sacred Worlds and Songs Divine», στο ίδιο venue με διπλό και πάλι sold out. Το ένατο άλμπουμ των Blind Guardian με τίτλο «At the Edge of Time» έχει γίνει δεκτό με ενθουσιασμό και η ανταπόκριση στα καινούρια κομμάτια είναι εφάμιλλη με εκείνη στους κλασικούς ύμνους του παρελθόντος.

Μόλις 13 μήνες αργότερα, στις 15 και 16 Ιουνίου 2012 το συγκρότημα επιστρέφει χωρίς νέο άλμπουμ στις αποσκευές του, αλλά με μια συλλογή που είχε κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του ίδιου χρόνου. Η «Memories of a Tour to Come» μίνι περιοδεία περιελάμβανε κυρίως εμφανίσεις σε φεστιβάλ και τα δύο σόου στο Fuzz (όπως και αυτό στο Principal στη Θεσσαλονίκη στις 17 Ιουνίου) ήταν από τα ελάχιστα που έγιναν σε κλειστά venues σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική. Το ακριβούτσικο εισιτήριο και η πρόσφατη εμφάνισή τους στον ίδιο χώρο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι  βρισκόμαστε στην καρδιά της οικονομικής κρίσης είχαν ως αποτέλεσμα το Fuzz να μην γεμίσει και τις δύο βραδιές.

Η παρένθεση αυτή θα έκλεινε τρία χρόνια αργότερα όταν οι Blind Guardian επέστρεψαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο της προώθησης του δέκατου άλμπουμ τους με τίτλο «Beyond the Red Mirror». Αυτή τη φορά η… έδρα άλλαξε και ήταν η σειρά του Gagarin 205 να ζήσει και αυτό τις μεγάλες sing along στιγμές που χαρακτηρίζουν κάθε σόου των λατρεμένων Γερμανών, με ένα sold out το Σάββατο 9 Μαΐου και ένα σχεδόν sold out την Κυριακή 10 Μαΐου 2015. Το setlist της δεύτερης βραδιάς ήταν μάλιστα διαφοροποιημένο σχεδόν κατά το ήμισυ σε σχέση με την πρώτη καθιστώντας έτσι εκείνο το διήμερο ακόμη πιο ξεχωριστό.

Οκτώ χρόνια μετά την τελευταία τους διπλή εμφάνιση σε κλειστό χώρο στην Αθήνα οι Blind Guardian επιστρέφουν και δίνουν ραντεβού με το πιστό κοινό τους στο Floyd, που το διήμερο 6 και 7 Οκτωβρίου θα ανοίξει τις πύλες του για να υποδεχτεί τους Γερμανούς power metallers οι οποίοι στις 8 Οκτωβρίου θα ανηφορίσουν στη Θεσσαλονίκη και στο Principal Club Theater.

Η συναυλία της 7ης Σεπτεμβρίου είναι sold out, ενώ υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια για τις 6 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα και τις 8 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter