Μια «Νέα Μακρόνησο» φέρεται να προτείνει για τους πρόσφυγες ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Μια «Νέα Μακρόνησο» φέρεται να προτείνει για τους πρόσφυγες ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Διέρρευσε το σενάριο – αντιπρόταση που φέρεται να προτείνει ο γαλάζιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης για να δεχθεί τη νέα κλειστή δομή προσφύγων. Στην ουσία πρόκειται για χώρο εξορίας και συγκεκριμένα για νησίδες κοντά στην Λέσβο, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα stonisi.gr.

Αυτό που σήμερα επιβεβαιώνεται ότι εξετάζεται και από κυβερνητικά στελέχη της Αθήνας είναι ότι έπεσε η πρόταση για δομή στο Ασπρονήσι, στο σύμπλεγμα νησιών που ονομάζεται Τοκμάκια και απέχουν 5 ναυτικά μίλια από την Λέσβο. Σημειώνεται πως η εξορία της Μακρονήσου απείχε από το Λαύριο 2,5 ναυτικά μίλια!

Μάλιστα, ορισμένοι αιρετοί τοπικοί άρχοντες φέρεται ότι τη θεωρούν καλύτερη από αυτή που έχει επιλεχθεί από την κυβέρνηση και εμφανίζονται διατεθειμένοι να τη συζητήσουν. «Δεν ξέρω αν υπάρχει επάρκεια νερού και άλλων υποδομών για 7.000 ανθρώπους. Αν ναι, γιατί όχι να το εξετάσουμε», ανέφερε στο ethnos.gr αρμόδια πηγή.

Μάλιστα και χτες τα «Νέα της Λέσβου» έγραφαν για παρέμβαση του κυβερνητικού βουλευτή Λέσβου, Χαράλαμπου Αθανασίου ο οποίος φέρεται να βρίσκεται πίσω από την πρόταση αυτή.

Ο περιφερειάρχης Βόρειου Αιγαίου έχει απευθύνει από την Πέμπτη πρόσκληση στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, να επισκεφθεί τη Λέσβο μέσα στο Σαββατοκύριακο για διάλογο «από μηδενική βάση», στο πλαίσιο του οποίου θα συζητήσει και την συγκεκριμένη πρόταση.

Αν και μερικοί αναφέρουν πως πρόκειται για μία πρόταση που πέφτει στο τραπέζι για αποπροσανατολισμό, έγκυρες πηγές αναφέρουν πως το σενάριο αυτό εξετάζεται σοβαρά από κυβερνητικά στελέχη.

Η νησίδα:

Το Ασπρονήσι βρίσκεται στο σύμπλεγμα των μικρών νησιών «Τοκμάκια» σε απόσταση 5 ναυτικών μιλίων από τον Ασπροπόταμο Μανταμάδου και έχει έκταση 560 στρεμμάτων, υπερδιπλάσια από αυτήν που έχει επιταχθεί στην Καράβα για την δημιουργία της δομής. Οι συγκεκριμένες νησίδες, με τον «εξωτικό» χαρακτήρα, είναι ακατοίκητες, δεν έχουν καμία υποδομή και αποτελούν αγαπημένο προορισμό ημερήσιων εκδρομών για τους τουρίστες κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Οι επισκέπτες μεταφέρονται εκεί με καραβάκια από τον Ασπροπόταμο ή από τον Παλιό και περνούν τη μέρα τους στις παραλίες με την λεπτή άμμο και τα γαλαζοπράσινα νερά. Αποτελούν, επίσης, κατάλληλο τόπο για καταδύσεις, αλλά και για αλιεία.

Πηγή: stonisi.gr, lesvosnews.net, ethnos.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter