Μια new age Φρειδερίκη

Μια new age Φρειδερίκη

Να είμαστε δίκαιοι και με τους υμνωδούς αλλά και με τους κατηγόρους της Μαρέβας Γκραμπόφσκι.

Ουδείς θα είχε ασχοληθεί μαζί της αν δεν εμφανιζόταν σαν πρώτη κυρία, δεν μιλούσε σαν πρώτη κυρία, δεν πόζαρε σαν πρώτη κυρία. Αν δεν έκανε τα πάντα για να προσελκύσει τη δημοσιότητα. Αν δεν πίστευε –και δεν το έδειχνε εκνευριστικά– ότι είναι τελικά και πρώτη και κυρία: της χώρας, της ζωής μας και του Κυριάκου βεβαίως. Και ίσως την υποτιμάμε και θα έχουμε κακά ξεμπερδέματα με τον μοχθηρό σύζυγό της όταν τη χαρακτηρίζουμε απλώς πρώτη κυρία. Για βασίλισσα του καιρού μας μάλλον πρόκειται. Μια Φρειδερίκη new age διαθέτει πλέον το φιλοθεάμον κοινό στην Ελλάδα της πανδημίας, της κρίσης και των «ελικικού».

Λέγεται ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Την τραγωδία της Φρειδερίκης την έζησε η ψωροκώσταινα. Ενα φως βασιλικό στη μετεμφυλιακή μαυρίλα. Ενα άχτουνγκ γερμανικό πλάι στον άβουλο Παύλο. Μια βασίλισσα που έχτιζε σχολεία για τα παιδιά των ανταρτών, εγκαινίαζε κοινωφελή έργα για τους φτωχούς και χαστούκιζε πότε πότε για αλλαγή κανέναν υπουργό ή και πρωθυπουργό. Που τη λάτρευε –τι ντύσιμο, τι τουαλέτα, τι απλότης, τι κομψότης, τι πυγμή!– το δεξιό κοινό της ψείρας, της θρησκείας και της οικογένειας. Μέχρι που έφτασε η ώρα το άλλο κοινό, αιρετικό, απείθαρχο, θυμωμένο και αποφασισμένο, να βγει από τα υπόγεια του χωροφυλακίστικου φόβου και να τραντάζει την Αθήνα με το ανατριχιαστικά αντιβασιλικό σύνθημα «Δεν σε θέλει ο λαός, πάρ’ τη μάνα σου και μπρος!».

Δεν φτάσαμε ακόμη εκεί με τη φάρσα Μαρέβα. Στο σημείο να αντηχεί το σύνθημα «Δεν σε θέλει ο λαός, τη Μαρέβα σου και μπρος!». Κάνει όμως ό,τι μπορεί το ζεύγος. Από τα χειροκροτήματα για τους αχθοφόρους του ΕΣΥ μέχρι τις επίσημες εμφανίσεις στον ΟΗΕ και σε διακρατικές συναντήσεις και από την πασαρέλα της κομψότητος μέχρι το πηγαινέλα της φαιδρότητος, το στήνει το σκηνικό. Ενώ η Zeus οργή του Κυριάκου εναντίον όσων τολμούν να προφέρουν επί ματαίω το όνομά Της ενισχύει την υποψία ότι όχι μόνο στο καθιστικό του αρχοντικού του αλλά και στο σκανδαλιστικό των «ελικικού» του το κουμάντο έχει η Μαρέβα. Με αποτέλεσμα ο ιερός καφές του Νεοέλληνα να συνοδεύεται από μοχθηρά σχόλια της μορφής: εκείνος, εκείνη και τα μυστήρια.

Υπάρχει βέβαια και ο πρίγκιψ. Μας τον σέρβιρε και αυτόν η Μαρέβα, παρά τω Κυριάκω. Και το όλο βασιλικό θέαμα μας αναγκάζει να προσφύγουμε σε ένα ιστορικό στιγμιότυπο. Η Φρειδερίκη πολλούς χαστούκισε παντοιοτρόπως, αλλά την έφαγε τελικά τη σφαλιάρα της. Εν Λονδίνω. Μια Μπέτυ της τη σβούριξε. Σύζυγος του κομμουνιστή πολιτικού κρατούμενου Αντώνη Αμπατιέλου. Μπέτυ, μάλιστα! Ατιμη Ιστορία, φάρσες που σκαρώνεις…

H Zeus οργή του Κυριάκου εναντίον όσων τολμούν να προφέρουν επί ματαίω το όνομά Της ενισχύει την υποψία ότι όχι μόνο στο καθιστικό του αρχοντικού του αλλά και στο σκανδαλιστικό των «ελικικού» του το κουμάντο έχει η Μαρέβα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter