Μια οφειλόμενη απάντηση στο εξώδικο του κ. Διαματάρη

Μια οφειλόμενη απάντηση στο εξώδικο του κ. Διαματάρη

Στις 11 του περασμένου Νοεμβρίου το Documentnews.gr δημοσίευσε κείμενο υπό τον τίτλο: «Αποβλήθηκε ή αποχώρησε οικειοθελώς ο Διαματάρης από το Πανεπιστήμιο Columbia;» αναφερόμενο στον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τον απόδημο Ελληνισμό Αντώνη Διαματάρη, ο οποίος τον Μάιο του 2019 παραιτήθηκε από τη θέση του υφυπουργού επειδή δεν κατείχε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το πανεπιστήμιο Columbia όπως ψευδώς είχε δηλώσει.

Λαθροχειρία που παραδέχθηκε και ο ίδιος μερικές μέρες μετά, σε συνέντευξή του στον Σκάι λέγοντας πως σκόπιμα είχε γράψει ότι σπούδασε για να εξηγήσει τη διαφορά μεταξύ του studied (σπούδασε) και του gratuated (αποφοίτησε)!

Επιπροσθέτως, η Αξιωματική Αντιπολίτευση με ανακοίνωσή της ρωτούσε τον κ. Διαμαντάρη αν «έχει συνεργάτη στο Υπουργείο που διώκεται για κακουργηματική απιστία και ζημία ενός δισ. ευρώ εις βάρος του Δημοσίου» και αν «Παρότι υφυπουργός, διατηρεί επιχειρηματική δραστηριότητα, τόσο ως εκδότης όσο και ως κτηματομεσίτης, παραβιάζοντας το Σύνταγμα;».

Στην ίδια μάλιστα συνέντευξή του ο κ. Διαματάρης παραδέχθηκε το ασυμβίβαστο σχετικά με τις επαγγελματικές του δραστηριότητες στις ΗΠΑ λέγοντας επί λέξει: «Αυτό ισχύει. Ήταν θέμα αφέλειας, απροσεξίας αν θέλετε. Αμέλησα. Αναλαμβάνω την ευθύνη».

Η ανάρτηση του Documentonews.gr τον περασμένο Νοέμβριο ήταν επί της ουσίας ένα rewriting σχετικού δημοσιεύματος της ομογενειακής διαδικτυακή εφημερίδα «Καλάμι» σύμφωνα με το οποίο ο κ. Διαματάρης είχε αποβληθεί από το Πανεπιστήμιο το 1977!

Στο δημοσίευμα υπήρχε μάλιστα και το σχετικό έγγραφο του Πανεπιστημίου Columbia, με ημερομηνία 24 Φεβρουαρίου 1977, στο οποίο αναγράφεται το όνομα του Αντώνη Διαματάρη, μεταξύ άλλων 13 συμμαθητών του και αναφέρεται επί λέξει ότι ότι οι κάτωθι μαθητές αποβλήθηκαν για ακαδημαϊκούς λόγους τον Ιανουάριο του 1977 (please be advised that the following students were dismis ed for acadeinlc
reasons in January 1977).

Το εν λόγω αποδεικτικό στοιχείο αποτελεί επίσημο δικαστικό έγγραφο της Κομητείας της Ν.Υ. με αριθμό πρωτοκόλλου 156638/2021 στην οποία προσέφυγε ο ίδιος ο κ. Διαματάρης κατά του Columbia Universiti, όπως μάθαμε, για να μπορέσει να πάρει το πτυχίο του.

 

 

Ο κ. Διαματάρης θεώρησε σωστό να στείλει (στις 9/12) εξώδικο στο Documento ισχυριζόμενος πως διαδίδουμε ότι «δήθεν» αποβλήθηκε από το Πανεπιστήμιο Columbia στο οποίο φοίτησε, όπως λέει, κανονικά από το 1974 έως το 1977 (μόνο που δεν το λέμε εμείς αλλά το ίδιο το Columbia όπως αποδεικνύει το επίσημο έγγραφο).

Ξεπερνώντας τις ύβρεις για το Documento του παραιτηθέντα υπουργού που δήλωσε ότι είχε πτυχίο ενώ δεν είχε και λησμόνησε ότι το Ελληνικό Σύνταγμα του απαγόρευε την επιχειρηματική δραστηριότητα, ο κ. Διαματάρης φτάνει στο σημείο, στο εξώδικό του, να χαρακτηρίσει το έγγραφο του Πανεπιστήμιου «εσωτερικό έγγραφο που διακινούνταν μεταξύ των υπαλλήλων»!

Παραδέχεται δε ότι την «δήθεν», όπως γράφει, αποβολή του την έμαθε πρόσφατα επειδή το πανεπιστήμιο δεν είχε φροντίσει να τον ενημερώσει τα χρόνια της φοίτησής του! Και όπως γράφει στο εξώδικο ο λόγος ήταν μια «τεχνική λεπτομέρεια»: ότι δεν είχε προσκομίσει (και εκεί) το προπτυχιακό του δίπλωμα από το Queens College! Το έχει φαίνεται σύστημα να μην προσκομίζει τους τίτλους σπουδών του ο κ. Διαματάρης.

Τελικά ο αποπεμφθείς υφυπουργός, όπως μας ενημερώνει, έλαβε το πτυχίο του από το Columbia, μετά από 45 χρόνια και αφού πήγε στα δικαστήρια με το Πανεπιστήμιο το οποίο στη Δίκη τον ενημέρωσε ότι είχε αποβληθεί! Ο κ. Διαματάρης βέβαια θα πρέπει να μας εξηγήσει γιατί δεν έστειλε εξώδικο στο «Καλάμι» που αποκάλυψε το έγγραφο της αποβολής του και έστειλε στο Documento. Μήπως γιατί σε κανέναν δικαστήριο της ΝΥ δεν θα έστεκε ο ισχυρισμός του ότι δεν αποβλήθηκε από το Columbia και το έμαθε ο ίδιος 44 χρόνια μετά; Μήπως γιατί έσπευσε επιτιθέμενος στο Documento να «πουλήσει» τις πολύτιμες υπηρεσίες του στον Κυριάκο Μητσοτάκη προσθέτοντας ακόμη μία ψηφίδα στο αγαπημένο σπορ του Μαξίμου και των συν αυτό των καταχρηστικών αγωγών κατά δημοσιογράφων του (SLAPP) λόγω των ερευνών ή της κριτικής που έχουμε ασκήσει σε ζητήματα δημόσιου ενδιαφέροντος;

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Διαματάρης έχει καταγραφεί στα Ελληνικά δρώμενα ως ο υφυπουργός που δήλωσε ψευδώς ότι έχει πτυχίο χωρίς να έχει ενώ στη Ευρώπη οι καταχρηστικές διώξεις κατά εφημερίδων και δημοσιογράφων είναι εξαιρετικά σοβαρό θέμα ειδικά για μια χώρα όπως η Ελλάδα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη την κατέταξε στην 108 θέση όσον αφορά στην ελευθερία του Τύπου! Θα έπρεπε να το γνωρίζει ο ίδιος όντας εκδότης παρά το γεγονός ότι δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ με τον «Εθνικό Κήρυκα» ο οποίος θυμίζω εκδόθηκε, πιθανότατα, κατόπιν παρότρυνσης του Ελευθέριου Βενιζέλου, για να αποτελέσει το αντίβαρο στην «Ατλαντίδα» η οποία υποστήριζε με φανατισμό τον βασιλιά Κωνσταντίνο και την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας της είχε συνέντευξη του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter