Μια παρένθεση και μόνο…

Μια παρένθεση και μόνο…

Αίσθηση δεν προκάλεσε η πρόκριση του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στο Κύπελλο Ελλάδας, όπως θέλουν να περάσουν ορισμένα ΜΜΕ. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι είχαμε δύο σερί παιχνίδια «αιωνίων» στο ποδόσφαιρο μέσα σε μία εβδομάδα και δεν άνοιξε μύτη! Απίστευτο για τα ελληνικά δρώμενα αλλά πέρα για πέρα αληθινό.

Δύο ματς Κυπέλλου έγιναν σε κλίμα ήρεμο, χωρίς τη γνωστή τοξικότητα που περιβάλλει σχεδόν όλα τα παιχνίδια των Big 5, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ντέρμπι «κόκκινων» και «πράσινων». Τα δύο παιχνίδια έγιναν περίπου σε φιλικό –για ματς «αιωνίων»– περιβάλλον, τελείωσαν και δεν ακούστηκε κιχ για τις διαιτησίες, ούτε για εκείνο στη Λεωφόρο ούτε για τη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη. Η συμπεριφορά παικτών, προπονητών, πάγκων ήταν η ιδανική αλλά και των παραγόντων των δύο ομάδων άγγιξε το τέλειο.

Ούτε ανακοινώσεις των ΠΑΕ ούτε τιτιβίσματα και ποστ στα social media ούτε εμπρηστικές δηλώσεις. Τι κι αν τα δυο ματς έγιναν σε χρονική περίοδο που μαίνεται ο πόλεμος Βαγγέλη Μαρινάκη – Γιάννη Αλαφούζου. Ηταν τέτοια η ατμόσφαιρα (ίσως έκανε καλό ότι δεν υπήρχαν οπαδοί στις εξέδρες) που θα μπορούσες να πιστέψεις ότι δεν αναφερόμαστε στην ελληνική αναξιόπιστη Σούπερ Λίγκα αλλά σε παιχνίδι της Πρέμιερ Λιγκ ή της Μπουντεσλίγκα… Ομως μην ξεγελιόμαστε.

Αυτή ήταν μια παρένθεση και μόνο, γιατί το παρελθόν (όχι το μακρινό αλλά το πρόσφατο) έχει δείξει ότι κουμάντο στο ποδόσφαιρο της χώρας κάνουν οι βαρόνοι της μπάλας. Ανάλογα με τα γούστα και τα συμφέροντά τους διαμορφώνεται και το κλίμα γύρω από το λαοφιλές σπορ.

Αναλόγως διαμορφώνονται οι συμμαχίες-λυκοφιλίες των ιδιοκτητών των ομάδων. Και θα το δούμε ξανά στην πράξη πολύ σύντομα καθώς έρχονται τα ντέρμπι Αρης – Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, όλα για το πρωτάθλημα, ενώ ακολουθούν και τα πλέι οφ για τον τίτλο και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Οπότε κρατάμε μικρό καλάθι…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter