Μια πεντάδα για εξαίρεση στην επιτροπή

Μια πεντάδα  για εξαίρεση  στην επιτροπή

Με το ίδιο σκεπτικό που θέλουν να εκδιώξουν τους Πολάκη – Τζανακόπουλο μπορεί να αποκλειστεί όλη η σαμαρική ομάδα

Βγήκε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης την Παρασκευή και είπε με το γνωστό ύφος «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» ότι «δεν θα δεχτούμε κοινοβουλευτικούς Ρουβίκωνες», με αφορμή το γεγονός ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τζανακόπουλος και Π. Πολάκης προσήλθαν, ως όφειλαν και με βάση τον κανονισμό της Βουλής, στις εργασίες της προανακριτικής. 

Με απλά ελληνικά η ΝΔ με τη βοήθεια φίλιων ΜΜΕ, για μια ακόμη φορά, επιχειρεί να αποκομίσει επικοινωνιακά και μόνο οφέλη κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, αγνοώντας ότι μαζί με το ΚΙΝΑΛ υποκίνησαν το θέμα με το αρχικό αίτημα εξαίρεσης των δύο βουλευτών και υπέσκαψαν τις εργασίες μιας επιτροπής που ήθελαν διακαώς τη σύστασή της.

«Φωνάζει ο κλέφτης»

Υιοθετώντας όμως –με μια διασταλτική ερμηνεία– το σκεπτικό της πλειοψηφίας, πόσα από τα 14 μέλη της ΝΔ και τα δύο του ΚΙΝΑΛ θα έπρεπε να εξαιρεθούν από την επιτροπή για πολύ σοβαρούς λόγους;

Πρώτος και καλύτερος ο Θ. Πλεύρης, για τους λόγους που εκτίθενται αναλυτικά στις προηγούμενες σελίδες.

Με δυο λόγια, εκτελώντας χρέη εισαγγελέα (ως μέλος της επιτροπής) θα εξετάσει, για παράδειγμα, συμβάσεις τις οποίες ο ίδιος συνέταξε!

Δεύτερη, η βουλευτής Β΄ Περιφέρειας Αθηνών Βόρειου Τομέα και πρώην σύζυγος του Μ. Βορίδη Ζωή Ράπτη, η οποία την περίοδο 2013-14 ήταν μέλος της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας του αρμόδιου υπουργείου! Για τι ακριβώς θα εξετάσει τον Κων. Φρουζή;

Και οι δύο βουλευτές της ΝΔ και μέλη της επιτροπής θα μπορούσαν να κληθούν ως μάρτυρες λόγω της ιδιότητάς τους και της σχέσης τους με το υπουργείο Υγείας σε μια περίοδο που η Novartis, ο Φρουζής και διάφοροι άλλοι διατείνονταν σε εσωτερικά έγγραφα και εκδηλώσεις ότι έλυναν και έδεναν στην Αριστοτέλους 17.

Επίσης αν υιοθετήσει κανείς το σκεπτικό της πλειοψηφίας για την εξαίρεση Πολάκη λόγω δηλώσεών του, προκύπτει ζήτημα εξαίρεσης για τα περισσότερα μέλη της επιτροπής αφού οι πάντες έχουν κάνει δηλώσεις για το αν είναι σκάνδαλο η υπόθεση Novartis ή σκευωρία. 

Στον αντίποδα της δήλωσης Πολάκη για μεγάλο σκάνδαλο, Βασίλης Κεγκέρογλου, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Καραγκούνης, Δημήτρης Μαρκόπουλος έχουν εκφραστεί πολλάκις και σε πολύ υψηλούς τόνους ότι όλα είναι «μια καλά στημένη πολιτική σκευωρία».

Ακόμη, μόλις τον περασμένο Σεπτέμβρη ο πρόεδρος της επιτροπής Γ. Μπούγας μαζί με τον Σταύρο Κελέτση είχαν οριστεί από τον γενικό γραμματέα της ΝΔ ως οι βουλευτές που θα μελετούσαν εμπιστευτικά τη δικογραφία της υπόθεσης. Αντίστοιχα, το αίτημα εξαίρεσης του Τζανακόπουλου πατά στο γεγονός ότι ως κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε επισκεφθεί την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της έρευνας. Είχε δηλαδή γνώση της δικογραφίας.

Και εσωτερική ρήξη

Και μόνο το γεγονός ότι από τους παραπάνω ξεχωρίζει η γνωστή πεντάδα σαμαρικών βουλευτών (Ράπτη, Κυρανάκης, Καραγκούνης, Μαρκόπουλος και Πλεύρης), η οποία στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής είχε έρθει σε ρήξη με τον πρόεδρο Ι. Μπούγα για το αίτημα εξαίρεσης των δύο, τα λέει όλα ή σχεδόν όλα.

Τι θα εξετάσουν όταν ο μέντοράς τους και πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ έχει υποβάλει για την υπόθεση μήνυση για σειρά από αδικήματα, μεταξύ των οποίων κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, ψευδορκία, συκοφαντική δυσφήμηση και ηθική αυτουργία σε αυτή, ενώ κατηγορεί τον πρώην πρωθυπουργό, τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης και τους εισαγγελικούς λειτουργούς ότι έχουν διαπράξει το αδίκημα της συμμορίας;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter